На Львівщині викрили п’ять фактів торгівлі людьми

15:45 30 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

У понеділок, 30 липня, в Україні відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Про це повідомили в понеділок, 30 липня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Від початку 2018 року працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Львівській області викрили п’ять фактів торгівлі людьми, чотири з яких задокументовані та скеровані до суду. У двох випадках протиправні дії, пов’язані з торгівлею, вербуванням та переміщенням людей, здійснювали громадяни іноземних держав».

Начальник управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Львівській області Сергій Молотов розповів: «Злочини, пов’язані з торгівлею людьми, на мою думку, є найбільш жорстокими та підступними. Часто зловмисники, обіцяючи дівчатам та жінкам працевлаштування за кордоном, з хорошими умовами праці та високими заробітками, фактично перетворюють їх на сексуальних рабинь – безправних, змушених жити та працювати у нелюдських умовах, не маючи надії на допомогу. Повернутись до нормального життя після такого вдається одиницям, а інші несуть з собою цей психологічний тягар все життя. Мова йде не лише про сексуальне рабство, а й про трудове та інші, але усі вони пов’язані з психологічним та інколи фізичним насильством над людиною – заляканою, з втраченою вірою та надією. Захистити таких людей є нашим обов’язком».

«У березні на митному пості «Краківець» правоохоронці затримали 40-річного громадянина Німеччини, який завербував та намагався переправити у Республіку Німеччина чотирьох молодих дівчат. У травні під час спроби переміщення чотирьох громадянок України через державний кордон був затриманий 39-річний громадянин Республіки Польща. У червні працівники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України та управління БЗПТЛ у Львівській області, спільно з Державною прикордонною службою затримали 56-річного мешканця Вінницької області, який завербував та намагався переправити в Китайську Народну Республіку трьох громадянок України віком 22-23 роки. Усі жінки та дівчата за кордоном повинні були займатися проституцією, зловмисники обіцяли їм гарні умови праці та високі заробітки», – поінформували також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів