На Львівщині оприлюднили номери телефонів усіх уповноважених, які працюють з жертвами торгівлі людьми

10:57 30 листопада 2018 р.

Фото до новини

Центр «Жіночі перспективи» підготував роздаткові матеріали зі списком та телефонами всіх уповноважених осіб, які працюють з жертвами торгівлі людьми і допомагають їм отримати статус потерпілих.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це 29 листопада під час прес-конференції на тему: «Як ОТГ на Львівщині боротимуться зі сучасним рабством», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила експертка з питань протидії торгівлі людьми ГО "Центр "Жіночі перспективи" Олена Кальбус.

-Ми скеровуємо не просто в управління соціального захисту, а до особи, яка пройшла навчання, має кваліфікацію і може допомогти. Ці роздаткові матеріали можна побачити в ОТГ, райдержадміністраціях,- каже Олена Кальбус. 

За її словами, найбільш актуальною нині є трудова експлуатація  – майже 90% випадків.

-Сексуальна експлуатація, використання у примусовому жебрацтві, примусове видалення органів, усиновлення-удочеріння з метою наживи, примусові шлюби, використання у військових конфліктах – все це форми торгівля людьми,- пояснює Олена Кальбус.

Найбільше від трудової експлуатації, за інформацією Міжнародної організації з міграції, потерпають чоловіки - 60%. І ця тенденція зберігається.

-Зростає кількість постраждалих від трудової експлуатації. Якщо кілька років тому це було 5-6%, то останніми роками – 10%. Найбільш вразливі групи – безхатченки, узалежнені від психоактивних речовин, не повністю дієздатні, самотні. В Одеській і Запорізькій областях на фермах експлуатували людей. Більшість з них були безхатченки, в тому числі- і з Львівської області,- розповідає Олена Кальбус.

Зараз, за словами експертки, робота з боротьби з торгівлею людьми закінчується на рівні районних адміністрацій. Тому Центр «Жіночі перспективи» і його партнери – громадські організації, профільні структури у владі працюють над тим, аби «приземлити» цю діяльність на рівень ОТГ. 

Нагадаємо, що ГО “Центр “Жіночі перспективи” реалізує проект “Впровадження Національного механізму взаємодії (НМВ) суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, у Львівській області”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів