Українцями найбільше торгують у трьох країнах: постраждалі найчастіше походять з обласних та районних центрів

18:36 15 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Окрім Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, є ще і Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 30 липня.

За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. А 21% від загального населення України належить до вразливої групи. 

Про це повідомила Dailylyviv.com ГО "Центр "Жіночі перспективи", яка однією з перших в Україні почала порушувати проблему торгівлі людьми. Впродовж 23 років ГО "Центр "Жіночі перспективи" співпрацює з багатьма міжнародними організаціями, зокрема, є партнером та реалізатором проектів з протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції. 

Стаття 149 Кримінального кодексу України передбачає, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки і чоловіки стають жертвами сексуальної і трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для  проституції, навіть з метою вилучення органів.

Сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. 

63% дітей (13-17 років) і 76% молоді (15-20 років) в Україні схильні до ризикованої поведінки - готові погодитись хоча б на одну ризиковану пропозицію, що може призвести до торгівлі людьми.

За статистикою Представництва МОМ в Україні:

18 798 постраждалих від торгівлі людьми отримали комплексну допомогу від Представництва МОМ в Україні з 2000 по червень 2021 року.

У 2020 році отримали допомогу від Представництва МОМ в Україні 1680 осіб, які зазнали експлуатації у 26 країнах, зокрема, в Україні (102 особи).

З січня 2021 року МОМ надало допомогу 511 особам, що постраждали від торгівлі людьми і зазнали трудової та сексуальної експлуатації у 18 країнах, зокрема в Україні.

Наймолодшій постраждалій, яка отримала допомогу від МОМ, було 3 роки, а найстаршій – 83.

Для громадян України основною країною призначення до 2020 року була Російська Федерація (55% від виявлених у 2020 р. випадків), на другому місці – Польща (32%), на третьому – сама Україна (6%).

У 2021 році ці статистичні дані змінилися:  Польща - 38%, Росія – 36%, Україна – 18%. 

Інші країни призначення – Туреччина, Чехія, Італія, ОАЕ, Німеччина, Ізраїль, Португалія, Греція, Іспанія, Кіпр, Білорусь, Угорщина, Литва, Китай, Швеція, Азербайджан, Бельгія, Бразилія.

На Львівщині оприлюднили номери телефонів усіх уповноважених, які працюють з жертвами торгівлі людьми

На Львівщині викрили п’ять фактів торгівлі людьми

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів