Переселенців виселяють зі шкіл, лікарень, санаторіїв: міністерка відреагувала

11:03 8 липня 2022 р.

Фото до новини

Тих переселенців, кого виселяють, просять звертатися на гарячу лінію - 1548.

"Сьогодні провели спеціальну нараду по ВПО. Цього разу щодо тимчасового житла для внутрішніх переселенців, - повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пише Dailylviv.com. - Зрештою, проблема зводиться до фінансування. Будемо шукати гроші – і в бюджеті, і у міжнародних донорів. 

Є ще одна проблема: наразі багато ВПО тимчасово проживають у школах, лікарнях, санаторіях та інших місцях компактного проживання, які прихистили людей в перші дні і тижні повномасштабної війни. 

Останнім часом надходять скарги на те, що деякі установи почали виселяти переселенців. Розумію, що можуть бути різні обставини та причини. Але це неприпустимо, щоб людей виставляли просто на вулицю. Хочу, щоб мене зараз добре почули власники і керівники таких установ. 

Тобто, можна говорити лише про переселення (без погіршення умов), жодним чином не про виселення. Особливо напередодні осінньо-зимового періоду. Зрештою, на місці наших внутрішніх переселенців без житла міг опинитись кожен з нас. 

Звертаюсь до наших переселенців: якщо вас виселяють з місць компактного проживання, дзвоніть на гарячу лінію Мінре 1548. Або пишіть у коментарі під цим постом".

У Львові відкрили міський центр підтримки ВПО

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

У Львові вже немає місць у готелях, хостелах та вільних квартир

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

У Львові встановлюють модульні містечка, одержані з Польщі

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів