На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

12:16 9 квітня 2022 р.

Фото до новини

Упродовж найближчих місяців Львівщина забезпечить житлом для довготривалого проживання понад 1500 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

«Лише за офіційними даними, від початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну Львівщина прийняла 293 тисячі вимушених переселенців з інших областей.

Але нам важливо не просто прийняти людей, але й забезпечити їх належними умовами. Відтак працюємо над різними варіантами для довготривалого проживання ВПО», - зазначив Максим Козицький.

Зокрема:

Заклади соціальної сфери державної та комунальної форм власності (гуртожитки, інтернати, санаторії, готелі, які можуть бути перепрофільованими на житло).

Станом на сьогодні у Львівській області є 156 об’єктів, які потребують мінімальних капіталовкладень, щоб стати придатними для довготривалого проживання ВПО.

Щоб привести до належного стану ці об’єкти, потрібно понад 1 мільярд 800 мільйонів гривень.

«Як очільник Львівської ОВА я затвердив нову обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області. Уже погодили фінансування перших 13 об’єктів на загальну суму 47 мільйонів гривень з обласного бюджету. Протягом найближчих місяців поселимо 1591 людину», - зазначає начальник Львівської ОВА.

Квартири і будинки, які збудовані та готові для проживання, або перебувають на завершальній стадії будівництва.

Ведуться перемовини зі забудовниками і донорами щодо викупу готового житла.

Відзначається позитивна тенденцію, що будівельні компанії йдуть назустріч, деякі з них готові продати житло для проживання ВПО за ціною, яка відповідає собівартості зведення.

Також міжнародні організації та донори готові допомагати із вирішенням питання житла для ВПО.

Нове будівництво житла (традиційне житлове будівництво та зведення модульних будинків).

«Станом на сьогодні спільно з громадами області ми сформували єдину базу земельних ділянок, які можна задіяти під будівництво житлових будинків для ВПО. У неї увійшли 92 ділянки загальною площею понад 582 гектари.

Для нас у пріоритеті запуск будівництва житла на тих ділянках, де є усі необхідні комунікації та містобудівна документація. Також важливо, щоб ділянки були у містах та містечках з розвиненою сферою послуг, де є виробнича та соціальна інфраструктура.

Львівська ОВА відкрита до комунікації з представниками бізнесу та міжнародними фондами, щоб комплексно вирішити питання житла для ВПО. З пропозиціями звертайтесь у департамент економічної політики Львівської ОДА

Дякую будівельним компаніям і донорам за комунікацію, громадам за розуміння і готовність допомагати. Спільними зусиллями ми подолаємо всі виклики та переможемо!», - додав Максим Козицький.

У школах Львова знайшли роботу 6 вимушено переміщених осіб: історії людей

У Стрию розпочали курси з української мови для біженців: з яких міст навчаються

У Трускавець переїжджають підприємства з виробництва солі і молочної продукції

У Львові з'являться модульні містечка для студентів і вагітних жінок: де саме

У Львові вже немає місць у готелях, хостелах та вільних квартир

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів