У школах Львова знайшли роботу 6 вимушено переміщених осіб: історії людей

14:10 7 квітня 2022 р.

Фото до новини

Відтепер у школах Львівської міської територіальної громади працюють 6 вимушено переміщених українців, які через вторгнення росії переїхали до Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР,  Dailylviv.com.

Історія кожної людини – унікальна.

У ліцей ім. Василя Симоненка вчителем інформатики працевлаштувався киянин, який має 9-річний досвід викладання цього предмету в школі, а також у сфері IT. Зараз він із сім’єю переїхав до Львова і вже проводить уроки для ліцеїстів.

Школа №22 знайшла собі заступницю директора з господарських питань досить випадково: жінка прийшла у цей навчальний заклад записати дітей на навчання та довідалась про цю вакансію. Оскільки найближчим часом повернутись додому вона не зможе, юристка із Житомирської області почала працювати у школі.

Історія педагога-організатора з ліцею ім. І Пулюя також розпочалась із влаштування дітей у школу. Під час спілкування з директоркою художниці і мисткині з Києва запропонували вакансію в цьому ліцеї.

«Пані Яніна прийшла до нашого ліцею, щоб записати дітей на навчання. Ми розговорились, я довідалась, що вона є художницею, і запропонувала їй роботу, адже ми маємо вакансію на час декретної відпустки основного працівника. Ми вирішили проводити заняття з учнями у вигляді арт-терапії. Пані Яніна вже працює з початковою школою, їй подобається робота з дітьми. Ми дуже задоволені її роботою і раді, що таким випадковим чином знайшли фахівця в свою команду», – розповіла Ірина Хміль, директорка ліцею ім. І Пулюя.

Ліцей №15 тимчасово взяв на роботу нового вчителя фізичного виховання, поки їхній працівник захищає Україну на фронті. Новий вчитель переїхав до Львова з Маріуполя, має відповідну освіту, тому наразі буде працювати із львівськими учнями.

До школи №44 лаборанткою влаштувалась колишня випускниця цієї школи, яка дотепер жила і працювала у Києві.

Двічі вимушена переселенка Аліна (спочатку із окупованого Луганська, а потім – із обстріляного Києва) дізналась про вакансію психолога в початковій школі «Один, два, три» із сайту навчального закладу. Після співбесіди директорка школи взяла її на роботу і дуже задоволена методами спілкування з дітьми, адже вона має досвід роботи психологом.

«Я сама із Луганська, де проживала до 2014 року. Потім я разом із родиною була змушена переїхати до Києва, де здобула вищу освіту та працювала в гімназії психологом. Коли почались вибухи в столиці, ми поїхали до Львова.

Приїхавши сюди, я побачила вакансію, і так потрапила на роботу в школу. Щоб зрозуміти, який зараз стан у батьків і дітей, як вони реагують на війну, я зробила онлайн-опитувальник. На основі відповідей зможу більше розуміти ситуацію і знати, які проводити заняття, як надавати інформацію, кому потрібна індивідуальна розмова», – зазначила Аліна.

Садовий взяв на роботу в Ратушу головну ландшафтну дизайнерку Маріуполя

Як знайти роботу у Львові

Бракує робочих рук: на Львівщині бізнесмени реформуватимуть профтехосвіту

На Львівщині найлегше влаштуватися на роботу водієм, швачкою і касиром: кому платять найбільше

Депортованим до рф українцям пропонують працевлаштування на Сахаліні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів