У Львові встановлюють модульні містечка, одержані з Польщі

22:10 7 квітня 2022 р.

Фото до новини

За даними ООН, Львівська область є найбільш густонаселеною переселенцями, куди тимчасово переїхало вже понад 560 тисяч вимушено переміщених осіб.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов домовився з польським колегою Міхалом Дворчиком щодо безоплатної передачі Україні трьох модульних містечок для тимчасово переміщених осіб в Україні, а вже сьогодні польська сторона розпочала їх встановлення у Львові.

“Переконаний, що ці містечка будуть комфортними для переселенців. Кожне містечко вміщує 350 осіб, містить як житлові модулі, так і санітарні (туалет/душ), а також оснащені освітленням, опаленням, розетками, що важливо — необхідними меблями. Так, вони не замінять дім, але принаймні подарують затишок тим, хто втік від пекла, який влаштував ворог на нашій землі”, – сказав Олексій Чернишов.

Міністр також подякував польській стороні за те, що вони не тільки подарували нашим співгромадянам можливість отримати комфортний тимчасовий прихисток, а ще й організували безоплатне доставлення та монтаж. “Польща залишається нашим надійним партнером та другом!” – підкреслив він.

Також він подякував меру Львова Андрію Садовому за виділення майданчиків для розміщення цих містечок, на яких вже встановлено 25 модульних конструкцій.

За даними ООН, Львівська область є найбільш густонаселеною серед переселенців, куди тимчасово переїхало вже понад 560 тисяч наших громадян. Саме тому було розпочато встановлення таких міст саме зі Львова.

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

У Львові вже немає місць у готелях, хостелах та вільних квартир

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів