Українські дрони-невидимки великої дальності Punisher вже на фронті

20:39 29 грудня 2022 р.

Фото до новини

Крім далекобійності, апарат має властивості, які роблять його непомітним для ворога

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

В Україні виготовлятимуть нові військові безпілотники великої дальності, які називаються Punisher. Вони вже беруть участь у боях на фронті. Про проєкт українське державне  підприємство «Укроноборонпром» повідомило на початку грудня. Мета проєкту — розширення ударних можливостей ЗСУ в тилу агресора.

Співтворець ударного безпілотника Максим Суботін стверджує, що окрім далекобійності апарат має властивості, які роблять його непомітним для ворога.

«Завдяки своїй електричній структурі він не залишає теплового сліду. Він безшумний, його не чути навіть на висоті 200 метрів. Навіть у безвітряну ніч його практично неможливо почути».

Інструктор з підготовки операторів ударних безпілотників Петро Розенбаум каже, що перезарядка ракет у машини проста і займає лише три хвилини.

«Проблема повторного удару становить три хвилини, щоб змінити маршрут і перезарядити бомбу. Отже, коли дрон повертається, він перезавантажується, і через три хвилини дрон знову злітає».

Виробники стверджують, що українська військова промисловість буде масово виробляти їх без необхідності шукати іноземну фінансову допомогу.

Ударний безпілотник Сокіл до Москви долетить

Україна розробляє бойові дрони, які атакуватимуть шахедів, - міністр

Відповідь шахедам: в Укроборонпромі повідомили про завершення розробки українських безпілотників

Українські безпілотники пролетіли над Росією від 500 до 750 км

Армія дронів: бійці ЗСУ отримають супердрони з технологією штучного інтелекту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів