Українські безпілотники пролетіли над Росією від 500 до 750 км

21:11 5 грудня 2022 р.

Фото до новини

Міноборони РФ розповіло про реактивні безпілотники ЗСУ, що пролетіли сотні кілометрів над Росією і впали на військових аеродромах.

Про це інформує ТК Кримскій вєтєр, пише Dailylviv.com.

Міноборони Росії повідомило, що атаки на військові аеродроми в Саратовській та Рязанській областях було здійснено «реактивними безпілотними літальними апаратами радянського виробництва». У проросійських телеграм-каналах пишуть, що може йтися про безпілотники Ту-141 «Стриж» (на фото). У Міноборони РФ стверджують, що БПЛА летіли на малій висоті і були перехоплені засобами протиповітряної оборони. У відомстві стверджують, що на аеродроми впали уламки безпілотників. 

У Міноборони також заявили, що «було незначно пошкоджено обшивку корпусу двох літаків», а також загинуло троє людей і четверо — постраждали.

З цього повідомлення випливає, що ППО спрацювала в безпосередній близькості від аеродромів, що розташовані за сотні кілометрів від кордону України. Рязань розташована приблизно за 500 км від кордону з Україною, а Енгельс — приблизно за 750 км.

Воєнкор «Комсомольської правди» Алєксандр Коц у своєму телеграм-каналі написав, що, за його даними, ударів 5 грудня було завдано за допомогою Ту-141 «Стриж».

«Стриж» – це розвідувальний багаторазовий безпілотник з реактивним двигуном, який може пролітати до 1000 км. Такі апарати надійшли на озброєння радянської армії у 1970-х і досі стоять на озброєнні України.

Російські ЗМІ вже писали, що українська армія модифікувала ці безпілотники, а також Ту-143 «Рейс», пристосувавши їх для завдання ударів по російських цілях. Влада прикордонних регіонів і Міноборони неодноразово повідомляла, що Ту-141 і Ту-143, нібито начинені вибухівкою, збивалися засобами ППО в Білгородській та Курській областях РФ.

Нагадаємо, що вранці у понеділок стало відомо, що на двох військових летовищах сталися вибухи. В Енгельсі Саратовської області, за даними Baza, було пошкоджено два літаки. На аеродромі Дягілєво в Рязані, як повідомляло держагентство РІА Новості, вибухнув бензовоз, після чого пошкодження отримав один літак, загинули троє людей і постраждали шість.

Авіабаза поблизу міста Енгельс використовується російськими військами для здійснення ударів по цивільних об'єктах України. З цього аеропорту вилітають бомбардувальники Ту-95, які несуть крилаті ракети.

Росія била з Каспію і Чорного моря: скільки ракет вилетіло і було збито

Міністр енергетики України обговорив з віцепрем’єром Молдови влучання ракети рф в молдовське підприємство

Більшість ракет збили,- Зеленський

У повітряному просторі Києва збили 9 російських ракет

Захисники з повітряного командування Схід збили 15 російських ракет, - Резніченко

Над Полтавщиною збили до 10 російських ракет, - Лунін

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів