Київ обстріляли з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101: звідки злітали

12:27 26 червня 2022 р.

Фото до новини

Війська Росії обстріляли Київ вранці 26 червня з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101, які можуть літати на відстань до 5,5 тисячі км. Бомбардувальники злітали з Астрахані. Пуск ракет відбувався над Каспійським морем.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Dailylviv.com.

Стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, якими завдали удару по Київщині сьогодні, це ті бомбардувальники, які в районі Каспійського моря, Астрахані, вони звідти злітають. На озброєнні у них основні ракети, які вони звідти по нас запускають, Х101 Вона може летіти на відстань до 5,5 тис. км”, — прокоментував він.

За його словами, бомбардувальникам залітати до України необов’язково, їм треба просто злетіти, вийти на бойовий курс і випустити ракети.

"Таких ракет було випущено від чотирьох до шести сьогодні. Власне, наша ППО спрацювала, частину ракет збито. Є підтвердження про одну, уламки іншої шукають", — додав Ігнат.

Близько 6.20 ранку 26 червня у Києві пролунали вибухи. Вибухи сталися у Шевченківському районі столиці. З двох будинків евакуювали мешканців. Сталася пожежа у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Одна людина загинула, повідомили у Нацполіції. Поранені щонайменше п'ятеро людей.

У Києві, Київській області, Бородянці повідомляють про вибухи

З білорусі масовано запускають ракети по Україні, - Беларускі Гаюн

У зруйнованому ракетою київському будинку з-під завалів врятовано дитину, рятують маму

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів