Вибух на авіабазі Енгельс в Росії: реакція повітряних сил України (відео)

12:37 5 грудня 2022 р.

Аеродром

Аеродром "Енгельс" на мапі Google Earth до "хлопків"
Фото: Аеродром

У понеділок, 5 грудня, на військовій авіабазі Енгельс у Саратовській області стався вибух.


Рано-вранці жителі Саратова та Енгельса почали повідомляти про гучний вибух. Повідомлення з'явилися в будинкових чатах, там же публікувалися відео, на яких було видно яскравий спалах. Про це повідомило місцеве видання Saratov24, пише Dailylviv.com.

Якщо виставлений на камері час коректний, вибух стався о 06:04 за місцевим часом (04:04 за київським). На відео з камери спостереження, яка зняла спалах, звук дійшов до мікрофона через 12 секунд, тобто вибух стався приблизно за 4 км від точки спостереження. Він був такої сили, що камера затремтіла.

На іншому відео з жінкою біля під'їзду за 20 секунд до спалаху чути звук, схожий на звук прольоту ракети чи літака.

Телеграмканали російської пропаганди пишуть про "атаку безпілотника", який "впав на злітно-посадковій смузі", внаслідок чого "пошкодження отримали два Ту-95", а "поранених військовослужбовців госпіталізували".

Реальну кількість можливих вбитих, поранених, травмованих співробітників військового об'єкта ЗС РФ, а також ступінь пошкодження інфраструктури і техніки зараз дізнатися неможливо.

Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін відреагував на інформацію про гучну бавовну та спалах в Енгельсі:

"Шановні жителі, у соціальних мережах та ЗМІ поширюється інформація про гучну бавовну та спалах в Енгельсі рано вранці. "Хочу запевнити, що жодних надзвичайних подій у житлових кварталах міста не сталося. Приводів для занепокоєння немає. Жоден об'єкт цивільної інфраструктури не постраждав. Інформація про події на військових об'єктах перевіряється силовими структурам",- сказав він.

На вибух в Енгельсі відреагували у Повітряних силах України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Хлопок" на аеродромі Енгельс. Пишуть: пошкоджено два рашистські стратегічні бомбардувальники. Є загиблі та поранені. Скорбім. З Днем волонтера", - йдеться у дописі.

Довідка

Саратов розташований на правому березі Волги за 458 км від кордону України (її окупована східна частина). На іншому березі розташоване містечко-супутник Енгельс, що обслуговує однойменну авіабазу, з якої злітають бомбардувальники, що б'ють ракетами по Україні.

На аеродромі дислокуються два полки стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і Ту-160, які б'ють ракетами по Україні

14 літаків у повітрі, - Віталій Кім повідомив про небезпеку

Важка ніч у Кривому Розі: Росія вдарила трьома крилатими ракетами, - Вілкул

Захопити Луцьк і Львів та український кордон з Європою: бліцкриг чи самогубство

Українські зенітники збили ворожий гелікоптер Ка-52 (відео)

Показали кладовище снарядів, призначених для Харкова

Росія застосувала заборонену хімічну зброю – аерозольні гранати К-51 (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів