Україна розробляє бойові дрони, які атакуватимуть шахедів, - міністр

16:32 28 грудня 2022 р.

Фото до новини

Україна закупила близько 1400 безпілотників, в основному для розвідки, і планує розробити бойові моделі, здатні атакувати вибухові безпілотники, які Росія використовувала під час свого вторгнення в країні.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, відповідальний за технології, інформує abcNews, пише Dailylviv.com.

У нещодавньому інтерв’ю Associated Press міністр цифрової трансформації Михайло Федоров назвав війну Росії в Україні першою великою війною в епоху Інтернету. Він назвав дрони та супутникові інтернет-системи, такі як Starlink Ілона Маска, трансформацією конфлікту.

Україна закупила дрони типу Fly Eye, невеликий безпілотний літальний апарат, який використовується для розвідки, спостереження за полем бою та розвідки.

«І наступний етап, коли ми більш-менш забезпечені розвідувальними безпілотниками, - це ударні безпілотники», — сказав Федоров. «Це - як вибухові дрони, так і дрони, які літають на відстань від трьох до 10 кілометрів і вражають цілі».

Він передбачив «більше місій з ударними безпілотниками» в майбутньому, але не вдавав подробиць. «Ми там говоримо про дрони, БПЛА, БПЛА, які ми розробляємо в Україні. Ну, у будь-якому разі, це буде наступний крок у розвитку технологій», – сказав він.

Українські безпілотники пролетіли над Росією від 500 до 750 км

Армія дронів: бійці ЗСУ отримають супердрони з технологією штучного інтелекту

Відповідь шахедам: в Укроборонпромі повідомили про завершення розробки українських безпілотників

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами НАТО

Резніков показав бронезахист українського виробництва для ЗСУ

В Україні будують боєприпасний завод з НАТО (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів