У Польщі вщент згорів будинок, де проживали українські біженці

15:21 3 грудня 2022 р.

Фото до новини

У місті Вжесьце поблизу Слупська (Поморське воєводство) у п'ятницю загорілася будівля, в якій проживали біженці з України. З вогнем боролися 15 вогнеборців.

Про це інформує Polsat News, пише Dailylviv.com

Внаслідок пожежі повністю знищено конструкцію будівлі. На щастя, ніхто не постраждав.

У переобладнаному під соціальні приміщення залі на вул. Спєрова проживало 33 особи. Ще до прибуття пожежної бригади 31 біженець евакуювався. Прибувши на місце, служби почали гарячкові пошуки двох зниклих безвісти. Як з'ясувалося пізніше, це була мати з дитиною, до якої вона ходила до школи.

Пожежу ліквідували 15 пожежних бригад. Вогонь охопив всю господарську будівлю, яка була призначена для проживання громадян України.

Як повідомила капітан Івона Ленарт зі Слупської пожежної частини, пожежу було ліквідовано у п’ятницю ввечері. Служби за допомогою тепловізора перевірили стан місця події – коли температура знизиться до певного рівня, вогнеборці завершать роботу та передадуть територію власнику.

Після первинного огляду вже відомо, що конструкція будівлі пошкоджена остаточно та будівля вже не придатна для проживання. Вогнеборці врятували прилеглі до залу будівлі. - Вони не були охоплені вогнем, - сказала старший капітан Ленарт.

Гміна Слупськ, де розташована будівля, повідомила про забезпечення бездомних необхідними речами, зокрема ковдрами, рушниками та речами першої потреби.

 – Ми також маємо декларацію від власника закладу, що постраждалі мають місце для ночівлі, хоча ми підготували наші загальні кімнати для такої потреби, – запевнила мер ґміни Барбара Дикер, яку цитує gp24. pl портал. Вона не виключила організацію збору для постраждалих у суботу.

Пресофіцер Головного управління муніципальної поліції в Слупську сержант Якуб Багінський заявив, що після гасіння пожежі територія буде ретельно перевірена, а перевірку проведуть поліційний технік і експерт у галузі пожежогасіння.

Біженці з України у Польщі відшкодовуватимуть соціальні витрати

Біженці з України можуть у Польщі залишитися без даху над головою

Біженців з України в Європі буде більше взимку: хто прийматиме

Більшість емігрантів з України не повернуться з Європи через рік

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів