У Львові продають соціальні об'єкти - футбольне поле і дитячий садок - під бізнес

15:18 8 лютого 2023 р.

Фото до новини

У соцмережах поширюють рекламу одного із забудовників про продаж футбольного поля, а також дитячого садка «під будь-який тип бізнесу» на вул. Шевченка, 60.

Про це інформує заступник міського голови Львова Любомир Зубач, пише Dailylviv.com.

«У соцмережах з’явилася реклама одного із забудовників, що активно працює у Львові. У цих рекламних оголошеннях він продає футбольне поле, а також дитячий садок «під будь-який тип бізнесу».

Відверто скажу, така інформація мене шокувала. Поки місто веде просвітницьку роботу і переконує компанії бути соціально відповідальними і долучатися до розбудови дитсадків, шкіл, медіатек і амбулаторій, деякі так легко дозволяють собі продавати вже збудоване саме з соціальною метою «під бізнес». Я хочу повернути всіх у реальність: у міської влади Львова геть інша позиція та інші пріоритети – соціально орієнтована розбудова Львова та соціально відповідальний будівельний бізнес. А не навпаки.

Але особливого цинізму цій ситуації додає те, що цей забудовник, коли зводив свої багатоповерхівки, обіцяв і місту, і людям, які тут оселяться, і дитячий садок з ігровим майданчиком, і футбольне поле. Коли ж квартири розпродано - поле виставили на продаж і приміщення садка рекламують із припискою «під будь-який тип бізнесу». Що це, як не обман людей і обман міста?

Тому звертаюся до всіх потенційних покупців і застерігаю їх від такої сумнівної інвестиції.

З оголошення про продаж футбольного поля: «Є можливість влаштування накриття чи надбудови для облаштування закритого футбольного поля чи спортзалу».

Хочу повідомити. Станом на сьогодні такої «можливості» немає. Для цього потрібні окремі містобудівні умови, виготовити проєкт, пройти експертизу проєкту і отримати дозвіл. І тут можу від себе запевнити: з огляду на ситуацію, яка склалася, місто таких містобудівних не дасть», - зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

У Львові брали гроші за будівництво віртуальних квартир: як працювала схема

Багатоповерхівку у Рудному визнали незаконною

Незаконне будівництво в Брюховичах на 3,4 га: Львів демонтував огорожу (відео)

На ділянці у Львові, яка не має кадастрового номеру, зафіксували незаконне будівництво

Земельне шахрайство у Сокільниках: 12-поверхівки з апартаментами - у промисловій зоні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів