У Львові перший забудовник спорудить школу, щоб привабити мешканців до свого житла

14:37 26 грудня 2021 р.

Фото до новини

Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив про передноворічне львівське диво: приватний забудовник зголосився своїм коштом будувати новий корпус комунальної школи у мікрорайоні Новий Львів.

Про це заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач написав у ФБ, інформує Dailylviv.com: "Можна було б написати, що під Новий рік трапляються дива, але не буду. Просто сподіваюсь, що така синергія між міською радою і будівельним бізнесом стане гарною традицією у Львові. Будемо будувати новий корпус школи на Новому Львові. Всі роботи і ремонт за кошти забудовника, але школа буде комунальною. 

Нещодавно отримали звернення від однієї з будівельних компаній – ТОВ «Резидент Девелопмент» про те, що вони готові долучитись до розбудови соціальної інфраструктури в місті. Врешті, вирішили збудувати новий корпус ліцею № 80 на вулиці Героїв Крут. І сьогодні на виконкомі вже проголосували за рішення надати управлінню освіти функції замовника із залученням коштів приватного інвестора. 

Ви спитаєте: що натомість? Відповідь – нічого! Просто ця будівельна компанія реалізовує низку девелоперських проектів у районі Нового Львова та навколишньому ареалі. І розуміє, що для мешканців їхніх майбутніх житлових будинків потрібна соціальна інфраструктура. У цьому випадку мова йде про школу. Зрештою, це ж і гарна інвестиція для забудовника, бо коли є школа поруч - квартири продаватимуться легше та дорожче. Покупець у Львові зараз набагато вимогливіший. На мою думку, це дуже правильний підхід, просто приклад для наслідування.  

Отож, мова не просто про добудову приміщення школи площею не менше як 6500 кв. м. А на хвильку – у підсумку площа навчального закладу збільшиться у два з половиною рази! Окрім того, що забудовник за свої кошти все спроектує та збудує, він також зробить якісний ремонт та благоустрій території. А головне – коли всі роботи буде завершено, забудовник передасть добудований корпус у комунальну власність міста. Місту лише потрібно буде докупити меблі та обладнання. 

Чому це важливо? Не секрет, що в мікрорайоні Нового Львова (вулиці Угорська, Тернопільська, Навроцького тощо) реалізововані й продовжують реалізовуватися низка містобудівних проектів. Новий корпус забезпечить додаткові місця для учнів. Зокрема, буде вирішено питання з початковою школою на 500 дітей, яка сьогодні є в приміщенні садка на вулиці Мишуги. Коли початкова школа перебереться у новозбудований корпус, у цьому приміщенні можна буде додатково відкрити 8 повноцінних груп дитсадка".

Львів'янка Ірина Шпаківська прокоментувала цю новину Любомира Зубача так: "Позитивно, що вирішили будувати, бо коли заселяться усі будинки, діюча школа буде працювати в 4 зміни".

За даними YouControl, засновником і 100% кінцевим бенефіціаром ТОВ «Резидент Девелопмент» є львів'янин В'ячеслав Чепіль. Підприємству пішов 9-й рік. В'ячеслав Чепіль також є власником благодійної організації "Благодійний фонд "Країна дитячих мрій".

Цікаво, що ще 2 роки тому ця компанія не була серед провідних забудовників Львова. У головному рейтингу, складеному "Наші гроші. Львів", про неї не було жодної згадки. 

Мікрорайону Під Голоском у Львові бракує 3,5 тис місць у школах і майже 1 тис - у дитячих садках, - петиція

У Львові забудовників оштрафували на понад 7 млн грн

У Львові зупинили будівництво Tiffany apartments компанії «Мій Дім»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів