Самовільне будівництво родини Брезіцьких біля ринку «Добробут» зупинила ДАБК

19:24 20 січня 2021 р.

Фото до новини

Міська ДАБК склала припис про зупинення будівельних робіт на площі Князя Осмомисла, 3А у центрі Львова. Йдеться про самобуд на 800 квадратних метрів.

Про це своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

"ТЗОВ «Перлина Львів-1» розпочало будівельні роботи без відповідних документів від міста. Отож, припис про зупинення будівництва є, далі на ТЗОВ чекає штраф і вже менше як 30 днів на усунення виявлених порушень. Як ні – далі в повноваженнях ДАБК приймати рішення про знесення цієї будови. Зворотний відлік пішов,"- зазначив Любомир Зубач, пише DailyLviv.

Нагадаємо, у жовтні минулого року поблизу ринку «Добробут», на площі Осмомисла, міська рада зафіксувала будівництво без дозволів.

Про це повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Представники мерії оглянули самобуд, попередили поліцію та вирішили, що треба демонтувати конструкцію.

«Як виявилось, ще раніше реєстратори зареєстрували підроблене право власності на об'єкт, якого, фактично, не було і немає, але зараз хочуть звести. А обласна ДАБІ видала декларацію про готовність введення в експлуатацію неіснуючого об'єкту.

Оглянули самобуд ззовні та зайшли всередину. Опісля офіційно попередили поліцію, вручили припис і, згідно з чинним законодавством, будемо демонтовувати самобуд.

До речі, люди, яких ми зустріли на об'єкті, між іншим кажуть, що до цього рейдерства має пряме відношення один з учасників виборчих перегонів. Зараз перевіряємо цю інформацію.

Нагадаю, що така абсурдна ситуація виникла через те, що єдиний, хто повноцінно міг би зупинити роботи, є міська або обласна ДАБІ. А вся система ДАБІ зараз у стані реформи. І вони позбавлені такого права", — повідомив Андрій Москаленко.

Співвласницею фірми «Перлина Львова» є матір громадського активіста Назарія Брезіцького - Галина Брезіцька.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів