Для поховання 1000 осіб за 3 дні треба 250 грабарів: Росія запровадила стандарт братської могили

17:15 19 грудня 2021 р.

Фото до новини

З 1 лютого 2022 року в Російській Федерації вперше набуває чинності національний стандарт термінового поховання трупів у військовий та мирний час. Розміри братської могили: 20 метрів - довжина по низу; 3 метри – ширина; 2,3 метра – висота.

Опубліковано національний стандарт Російської Федерації «Поховання термінових трупів у військовий та мирний час», затверджений наказом Федерального агентства з технічного регулювання та метрології від 13 вересня 2021 року. Такі правила приймають у РФ вперше. Про це повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій РФ, пише Dailylviv.com.

— Основними заходами з цивільної оборони, — йдеться у документі, — що здійснюються з метою вирішення завдання, пов'язаного з терміновим похованням трупів людей та тварин у військовий та мирний час, є: завчасне визначення місць можливих поховань; створення, підготовка та підтримка у готовності сил і засобів цивільної оборони для забезпечення заходів щодо термінового поховання трупів, у тому числі на базі спеціалізованих ритуальних організацій: обладнання місць поховання (захоронення) тіл (останків) загиблих; організація робіт з пошуку тіл, фіксування місць їх виявлення, вилучення та первинної обробки загиблих, упізнання та документування, перевезення та поховання загиблих; організація санітарно-епідеміологічного нагляду.

У національному стандарті докладно розписана організація робіт з масових поховань, зазначені відповідальні за це органи влади. 

За новим російським держстандартом pозміри братської могили такі: 20 метрів - довжина по низу; 3 метри – ширина; 2,3 метра – висота.

Розрахувавши необхідні трудовитрати на облаштування братських могил, автори стандарту резюмують:

— Виходячи з проведених розрахунків, можна зробити висновок, що для проведення робіт з безпосереднього поховання 1000 осіб упродовж 3 діб потрібно залучити дві одиниці інженерної техніки та 16 осіб особового складу команд (груп) з термінового поховання трупів. У разі залучення лише особового складу команд (груп) із термінового поховання трупів потрібно залучити 250 осіб.

Національний стандарт РФ «Поховання термінових трупів у військовий та мирний час» запроваджують з 1 лютого 2022 року.

Конфлікт на Донбасі вступає у нову стадію: Росія стягує війська до кордону з Україною

Якщо Росія розпочне повномасштабну війну, Україна воюватиме з нею як Азербайджан з Вірменією

Вступ України до НАТО підтримує майже половина поляків

Білорусь погоджується розмістити на своїй території ядерну зброю Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів