Росія-терорист образилася на удар по Севастопольській бухті: виходить із зернової угоди

19:17 29 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Знищувати цивільні об'єкти і цивільних в Україні - це норма для рашистів-терористів, а одержати у відповідь удар по військових кораблях, з яких запускають ракети по містах і селах, це порушення "правил".

Росія «призупиняє» участь у реалізації угоди щодо експорту харчів з українських портів – про це заявило російське Міністерство оборони, пише Dailylviv.com.

Рішення пояснили «терористичним актом», який Україна нібито здійснила«проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у забезпеченні безпеки «зернового коридору».

Речник президента Зеленського Сергій Нікіфоров у коментарі Суспільному наголосив, що Україна очікує реакції Туреччини і ООН на такі російські заяви:

"Україна не підписувала з рф жодних «зернових угод». Підписантами є росія, Туреччина та ООН. А Україна не підписувала з росією жодних угод, тому що розуміє, що вона майже ніколи не дотримується взятих на себе зобов'язань. Тому очікуємо на реакцію підписантів".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав з цього приводу у твітері: "Ми попереджали про плани РФ зірвати Чорноморську зернову ініціативу. Тепер Москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов’язань".

Путін хоче змінити маршрут вивезення зерна з України. Буде радитись з Ердоганом

Туреччина прогнозує, коли перше судно з українським зерном залишить порт на Одещині

Останні приготування: першу партію українського зерна планують відправити сьогодні з Чорноморська

Ціна зернового коридору: росія атакувала крилатими ракетами Одеський порт

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів