Ердоган і Зеленський зустрінуться у Львові у Палаці Потоцьких

10:03 18 серпня 2022 р.

Фото до новини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у четвер розпочав візит до українського міста Львів, де зустрінеться з українським колегою та головою ООН.

Ердоган проведе двосторонню зустріч з президентом Володимиром Зеленським у Палаці Потоцьких і обговорить усі аспекти турецько-українських відносин на рівні стратегічного партнерства. Про це інформує Dailylviv.com за повідомленням турецьких медіа. 

Після двосторонніх переговорів відбудеться тристоронній саміт за участю Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Ердоган, Зеленський і Гутерріш обговорять кроки, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом, посиливши діяльність механізму, створеного для експорту українського зерна на світові ринки, повідомляє турецьке президентство.

Очікується, що після тристоронньої зустрічі вони проведуть спільну прес-конференцію.

22 липня Туреччина, ООН, Росія та Україна підписали у Стамбулі угоду про відновлення трьох українських чорноморських портів для експорту українського зерна, яке зупинилося через російсько-українську війну, яка триває вже шостий місяць.

Для нагляду за цим процесом 27 липня в Стамбулі було офіційно відкрито Спільний координаційний центр (JCC), до якого увійшли представники трьох країн та ООН, щоб забезпечити безпечне транспортування комерційних продуктів харчування та добрив торговими суднами.

За даними ООН, Гутерріш після тристоронньої зустрічі також планує відвідати українське портове місто Одеса, щоб побачити рух зерна.

Гутерріш вирушить до Туреччини в суботу і відвідає JCC у Стамбулі.

Ердоган вилетів до Львова з вигідними пропозиціями для Туреччини

Генсек ООН зустрінеться у Львові з президентами Туреччини і України

Офіс Ердогана підтвердив, що президент Туреччини буде у Львові

У Львові використають усі заходи безпеки для зустрічі Зеленського, Ердогана і Гутерреша

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів