Генсек ООН зустрінеться у Львові з президентами Туреччини і України

12:10 17 серпня 2022 р.

Фото до новини

Антоніу Гутерріш 20 серпня відвідає Спільний координаційний центр у Стамбулі, сформований у рамках історичної домовленості з контролю за українською зерновою угодою.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив у вівторок, що 18 серпня він зустрінеться з президентами Туреччини і України у Львові. Про це повідомило турецьке державне агентство Anadolu Agency, пише Dailylviv.com.

Гутерріш також відвідає 20 серпня Спільний координаційний центр (СКЦ) у Стамбулі, сформований у рамках історичної домовленості щодо контролю за зерновою угодою України - після зустрічі з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом і українським - Володимиром Зеленським.

22 липня Туреччина, ООН, Росія й Україна підписали у Стамбулі угоду про відновлення трьох українських чорноморських портів для експорту українського зерна, який зупинився через російсько-українську війну, що триває вже шостий місяць.

Для спостереження за процесом 27 липня в Стамбулі було офіційно відкрито СКЦ, до якого увійшли представники трьох країн і ООН, щоб забезпечити безпечне транспортування комерційних продуктів харчування і добрив торговими суднами.

З 1 серпня загалом 21 судно з зерном і пшеницею покинули українські порти в рамках цієї угоди.Тим часом Управління комунікацій Туреччини повідомило, що Ердоган відвідає Львів з одноденним робочим візитом на запрошення Зеленського.

Ердоган і Зеленський обговорять усі аспекти турецько-українських відносин на рівні стратегічного партнерства, йдеться у повідомленні.

У рамках візиту лідери зустрінуться з Гутеррішем для проведення тристоронньої зустрічі.

"Під час зустрічі обговорюватимуться кроки, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом, шляхом посилення діяльності створеного механізму експорту українського зерна на світові ринки", - додали в цьому повідомленні.

Ердоган перебуватиме у Львові з одноденним візитом. 

Залужний занепокоєний розташуванням ракетних систем уздовж кордону з боку Білорусі

Росія вдарила ракетами по Одеській області: зруйновано базу відпочинку, будинки

Верховний головнокомандувач оновив склад своєї Ставки

Повідомляють про серію вибухів на військовому аеродромі під Сімферополем

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів