Останні приготування: першу партію українського зерна планують відправити сьогодні з Чорноморська

13:21 27 липня 2022 р.

Фото до новини

У морському торговельному порту Чорноморськ неподалік Одеси тривають останні приготування до відновлення експорту українського зерна. За неофіційною інформацією, перше відправлення зерна може розпочатись вже сьогодні.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

На сьогодні також заплановане відкриття координаційного центру в Туреччині. У такий спосіб виконуються положення угоди, укладеної 22 липня. Передбачено, що для початку Україна зможе експортувати три мільйони тонн зерна щомісяця.

Нагадаємо, що 22 липня, представники України та Росії підписали дві окремі «дзеркальні» угоди з Туреччиною та ООН про розблокування експорту українського зерна через чорноморські порти. Угода, укладена в Стамбулі, має гарантувати безпечні морські коридори до трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного. За даними ООН, для повної реалізації угоди знадобиться кілька тижнів.

У суботу вранці, 23 липня, через кілька годин після перемовин у Стамбулі, російська армія обстріляла Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети були збиті українською ППО, дві ракети влучили в інфраструктуру порту. Кілька людей отримали поранення. У вівторок вранці, 26 липня, відновилися атаки на українські порти.

Український експорт піде через польські порти: Україна і Польща створять СП

На кордоні Україна-Польща збудують елеватори для зерна

Зі Західної України через Польщу, Румунію і Балтійське море: в Іспанію прибула перша партія зерна

Експорт української продукції все частіше йтиме через польські порти

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів