Зі Західної України через Польщу, Румунію і Балтійське море: в Іспанію прибула перша партія зерна

14:30 13 червня 2022 р.

Фото до новини

У понеділок вранці в порт на північному заході Іспанії прибуло судно з 18 тисячами тонн української кукурудзи. Судно йшло по новому маршруту через Балтійське море.

Про це повідомляє CNN, пише Dailylviv.com.

Вантажне судно Alppila, що перевозило кукурудзу, прибуло в іспанський порт А-Корунья і має бути розвантажено до вівторка.

"Це перша партія українського зерна, яка досягла північного заходу Іспанії по морю, використовуючи новий морський маршрут, відкритий в Балтійському морі, щоб уникнути блокади російськ-морським флотом портів України на Чорному морі з початку війни", - йдеться в заяві групи виробників кормів для тварин під назвою Agafac.

За словами директора компанії Бруно Біде, прибула партія допоможе відновити можливість імпорту з України.

Він сказав, що регіональна група виробників кормів для тварин з Галісії Agafac зазвичай імпортує 40% кукурудзи з України з січня до червня кожного року, що є частиною загального обсягу - 1 мільйон тонн кукурудзи, який вона щорічно імпортує для корму худоби.

У заяві Agafac говориться, що партія кукурудзи виїхала зі Західної України на вантажівках до Польщі і Румунії, після чого була занурена на корабель в польському порту Свіноуйсьце в Балтійському морі.

Заступник міністра закордонних справ, головний спеціаліст із цифрової трансформації Дмитро Сеник заявив, що Україна намагається встановити нові маршрути з Румунією, Польщею та країнами Балтії, щоб дозволити 22 мільйонам тонн зерна, що застрягло в українських морських портах, «доїхати до місця призначення».

Експорт української продукції все частіше йтиме через польські порти

Український експорт піде через польські порти: Україна і Польща створять СП

Хмельницький з'єднають з Ряшевом енергомостом

Зброя США, якою українці відженуть російський флот від чорноморських портів або потоплять його

В Україні зруйновано 7 тис км залізничних колій і 21 вокзал

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів