Росія очікує удару по Кримському мосту, що має зупинити рух на пів року

21:19 5 грудня 2022 р.

Фото до новини

Найближчим часом Крим може бути відрізаний від транспортного сполучення з Росією, а поромні переправи будуть використані винятково у військових цілях, тож евакуація цивільного населення буде практично неможлива.

Таку версію ймовірних подій оприлюднив інсайдерський телеграм-канал Генерал СВР, пише Dailylviv.com.

У п'ятницю, 2 грудня, президент Росії Владімір Путін у режимі відеозв'язку провів оперативну нараду з постійними членами Ради Безпеки РФ. Після основної частини наради в закритому форматі вузьким складом обговорювали доповідь секретаря Ради безпеки Ніколая Патрушева, в якій повідомлялося про проблеми з можливістю використання 87% ракетно-ядерних озброєнь Росії. 

Але була ще одна досить велика дискусія щодо другої теми з тієї ж доповіді. Патрушев доповів, що, за наявною інформацією, впродовж найближчих двох місяців Кримський міст може бути повністю виведений з ладу. Нібито за підтримки «англосаксів», використовуючи новітні озброєння, ЗСУ готуються завдати удару по двох або більше опорах Кримського мосту, пошкодивши несучі частини. 

На думку експертів, які ознайомилися з деталями, наданими розвідкою, і склали резюме для доповіді президенту, у разі реалізації подібного плану удару по Кримському мосту відновлення моста потребуватиме не менше 6 місяців. 

Під час обговорення цієї теми майже всі учасники наради висловили думку, що знищення Кримського мосту позбавить можливості Росію утримати Крим та окуповані території Херсонської, Запорізької й частини Донецької областей України військовим шляхом. 

Путін заявив, що у будь-якому разі вважає за необхідне продовжувати масовані ракетні удари по об'єктах енергетичної інфраструктури України і таким чином змусити українське керівництво до переговорів. 

Путін наполягає на необхідності влаштувати «свята у темряві» для України, тобто посилити удари до католицького Різдва по західній Україні та до нового року на всій території України. 

Незважаючи на вимогу президента, кілька учасників наради висловили сумніви щодо такої тактики, чим викликали невдоволення Путіна. 

Наприкінці наради Путін оголосив, що чекає на пропозиції щодо можливих варіантів дій у разі завдання удару по Кримському мосту і закрив нараду. 

Найближчим часом Крим може бути відрізаний від транспортного сполучення з Росією, а поромні переправи будуть використані винятково у військових цілях, таким чином евакуація цивільного населення буде практично неможлива.

Версія диверсії: Кримський або Керченський міст підірвали спецслужби Росії

Керченський міст лише пошкоджений, а на АЗС - черги і в магазинах - ліміти

Повідомляють про перші жертви на Кримському мості: хто загинув (доповнюється)

Кримський міст буде перекрито до 31 жовтня - Яндекс-карти

На Кримському мості вибух і пожежа (відео, доповнюється)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів