У Львові судитимуть чотирьох колаборантів з Херсонщини

17:30 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

Добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ.

Про це інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Встановлено, що з березня до травня 2022 року четверо громадян України, під час окупації Херсонської області, добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ.

Обвинувачені обіймали посади керівного складу (начальника, заступників  начальника та керівника кадрового підрозділу) незаконного правоохоронного органу - «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области», створеного на території одного з тимчасово окупованих районів області.

Ці особи незаконно здійснювали заходи з підбору кандидатів та працівників до незаконного правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація, здійснювали незаконне затримання громадян, а також виконували інші дії, спрямовані на виконання псевдоправоохоронних функцій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в порядку здійснення спеціального судового провадження до суду скеровано обвинувальний акт щодо чотирьо хсіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

СБУ ліквідувала на Херсонщині агентурну мережу розвідуправління Чорноморського флоту Росії

Україножер Діма Табачнік легалізувався як агент ФСБ

Народні розвідники повідомляють про колаборантів у чат-боті єВорог

Харківський зрадник: експосадовець міськради став російським кротом у СБУ

В Одесі затримали російського агента, який знімав позиції військових на відеореєстратор

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів