Польські перевізники сказали, які переходи заблокують наступними

09:28 27 листопада 2023 р.

Фото до новини

Польські перевізники, які блокують прикордонні переходи з Україною в Люблінському та Підкарпатському воєводствах, готові розширити свій протест.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com

Протестувальники планують заблокувати чергові переходи на польсько-українському кордоні, а саме Нижанковичі та Зосін. З блокадою цих переходів перевізники мають визначитися вже найближчими днями.

Перевізники блокують проїзд українських вантажівок з початку листопада. Їхніми вимогами є запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів (за винятком гуманітарної допомоги та товарів для української армії), призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їх перевірок.

Читайте також: Блокування кордону у Польщі. Шокувальна арифметика антиукраїнського саботажу

Зокрема мітингарі закликають, ліквідувати електронну чергу з української сторони.

На сьогодні перевізники блокують прикордонні переходи у Корчовій (Підкарпатське воєводство) та в Дорогуську і Гребенному (Люблінське воєводство).

До акцій протесту долучилися фермери. У четвер, 23 листопада, вони блокують перехід у Медиці в рамках ініціативи “Ошукане село” (“Oszukana wieś”). Вони вимагають, серед іншого, субсидії на кукурудзу та нижчий сільськогосподарський податок.

З 27 листопада до 3 січня 2024 року акція протесту на цьому переході переходить в цілодобовий режим.

Нагадаємо, що з 6 листопада на польському боці прикордоння група проросійськи налаштованих польських перевізників розпочала блокування вантажних перевезень з Польщі в Україну. Уже 20 днів ані Брюссель, ані Варшава, ані Київ не можуть нічого вдіяти зі страйкарями-саботажниками, які підривають економічну співпрацю Польщі і України, ЄС і України. Патова ситуація на кордоні загрожує також безпеці України, а відтак і Польщі. Частина українських водіїв вантажівок почала переїжджати кордон у Словаччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів