Рафал Меклер назвав головну причину блокування кордону польськими перевізниками

09:13 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

Організатор протесту польських перевізників на кордоні Рафал Меклер пояснив сьогодні у соціальній мережі причину цієї акції.

Про це Рафал Меклер написав у ФБ, інформує DailyLviv.com.

За словами Рафала Меклера, наприклад, водій з Польщі заїхав в Україну 25 жовтня, зареєструвався в електронній черзі, а йому відмінили цю реєстрацію нібито через те, що вантажівка не перебуває в Україні, і призначили чергу на виїзд на 19.11. А за 20-денне перебування в Україні після цього водієві виписують штраф у розмірі 5 тисяч євро. 

"Ось чому відбувається протест!" - стверджує Рафал Меклер і як аргумент додає світлини реєстраційних змін.

Нагадаємо, що акцію протесту на кордоні Польщі з Україною вже не вперше організував проросійський місцевий політик і підприємець-перевізник Рафал Меклер.

Міністерство відновлення України заявило, що сьогодні відбудуться перемовини з польськими посадовцями щодо розблокування 3 з 8 пунктів пропуску на кордоні. Дивно, що Києву було потрібно аж 10 днів для того, щоб публічно зреагувати на анонсовану на початку листопада акцію у Польщі. За інформацією Мінвідновлення, Україна вже виконала дві вимоги польських перевізників.

А поки що найбільшим успіхом для розблокування руху фур на кордоні є акція польської поліції, яка провела українські вантажівки, в колонах по 25, з поліційним супроводом по магістралі А4 просто до кордону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів