Українсько-польський кордон блокує рашист і путініст з ультраправої партії

23:35 11 листопада 2023 р.

Фото до новини

Блокування українських фур організовано лідером ультраправої партії «Ruch Narodowy» Рафаелем Меклером, компанія якого здійснює доставку вантажів в білорусь та росію.

Про це написав Антикор, інформує DailyLviv.com.

Його партія також перебуває в коаліції євроскептичного союзу «Konfederacja».

Партія Меклера до 2022 року виступала за співробітництво з росією, відкидала загрозу з боку путіна, та вела активну протидію зближенню Польщі зі США та Німеччиною.

Лідер «Konfederacja», куди входить партія Меклера «Ruch Narodowy», Януш Корвін-Мікке називав «ДНР» та «ЛНР» незалежними державами та визнавав окупований крим російським.

Антиєвропейська та пропутінська позиція руху «Konfederacja» призвела до їх провалу на парламентських виборах цієї осені, де вони набрали лише 7,16%.

Рафаель Меклер та його партія вже не вперше блокує український кордон. Ще в травні 2023 вони блокували пункт пропуску «Дорогуськ», вимагаючи повернення системи дозволів для перевізників з України.

Мовляв, через засилля українських фур страждають польські перевізники, і вони захищають інтереси поляків. Тоді акція провалилась, і сьогодні її розгорнули вже більш масштабно.

Під прапором захисту поляків, вимоги повернення «дозволів» (скасованих рішенням ЄС) та претензій до є-черги протестувальники у перші дні листопада заблокували кілька пунктів пропуску. Але жодна з асоціацій перевізників Польщі не підтримала цей абсурдний протест. В акції взяла участь лише одна асоціація, яку і контролює сам Меклер.

До речі, він сам є власником логістичної компанії «Rafał Mekler TRANSPORT», яка під час війни здійснює доставку вантажів в білорусь та росію. 

У Польщі не сприймають цей рух серйозно, повернути скасовані дозволи можна лише після завершення війни. Такою є позиція ЄС, а всі дії на кордоні Меклера – це проросійська діяльність для ускладнення нашої гуманітарної та навіть військової логістики.

Нагадаємо, у кабіні вантажівки знайшли тіло українського водія, який не зміг повернутися додому через блокування кордону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів