Майже 40 кілометрів сягає черга транспортних засобів на польсько-українському кордоні

14:48 11 листопада 2023 р.

Фото до новини

Через акцію протесту перевізників, яка триває вже кілька днів, на під’їздах до прикордонного переходу в Корчовій та Медиці утворилися черги з вантажівок, які чекають на перетин кордону.

Про це повідомила сьогодні поліція Підкарпатського воєводства Республіки Польща, пише DailyLviv.com.

Наразі черга транспортних засобів у Медиці сягає майже 40 кілометрів, через що на цих ділянках локальні уповільнення руху.

Така ситуація негативно впливає на безпеку всіх учасників дорожнього руху та місцевих жителів. Поліцейські стежать, щоб у критичних місцях вантажівки не перешкоджали руху іншим учасникам дорожнього руху. Правоохоронці проводять постійні заходи щодо забезпечення порядку та прохідності доріг. Вони реагують на будь-яку інформацію або повідомлення про труднощі.

Через ситуацію та існуючу загрозу безпеці дорожнього руху в управлінні Підкарпатського воєводства в Жешуві відбулося засідання групи управління в кризових ситуаціях. У результаті кризова група вирішила дозволити проїзд великовагового транспорту до кордону по автомагістралі А-4. Ці автомобілі їдуть під наглядом поліцейських. Ця акція покликана полегшити службам правильну організацію дорожнього руху, в першу чергу зменшити зростаючі черги вантажівок та сприяти розчищенню місцевих доріг.

Поліція закликає всіх учасників руху бути особливо уважними на цих ділянках та виконувати вказівки працівників поліції.

Більше тисячі вантажівок уже стоять у черзі на оформлення на польсько-українському кордоні в Медиці. Черга доходить до Ярослава. Час очікування на оформлення збільшився до 123 годин. Південна частина східної периферійної дороги Перемишля повністю перекрита автомобілями. Про це повідомляють польські телевізійники.

DailyLviv.com уже писав сьогодні, що польська поліція переправляє українські вантажівки через кордон у Корчовій, таким чином допомагає українцям оминути протест польських перевізників. Перевізників цей факт обурює, адже ніяких домовленостей на такі дії з боку стражів порядку не було.

Читайте також на цю тему: В електронній черзі на виїзд до Польщі зареєстровано понад 4 тисячі вантажівок

На початку листопада у трьох ПП на українсько-польському кордоні попереджали про ускладнення руху ще з 3 листопада.

А 6 листопада розпочався страйк польських перевізників у трьох пунктах пропуску.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів