Польща надала тимчасовий захист найбільшій кількості вихідців з України у травні

14:49 7 липня 2022 р.

Фото до новини

За даними Офіційного бюро статистики Європейського Союзу, у травні 2022 року серед держав-членів ЄС Польща надала тимасовий захист найбільшій кількості біженців з України.

У травні 2022 року Польща надала тимчасовий захист найбільшій кількості воєнних біженців з України серед усіх держав-членів ЄС, повідомило в четвер, 7 липня, Офіційне бюро статистики Європейського Союзу (Євростат). Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«У травні 2022 року серед держав-членів ЄС, щодо яких існують дані, найбільшу кількість статусів тимчасового захисту надала українцям, які втікають від вторгнення Росії, Польща (96 085), наступне місце посідає Румунія (20 435) і Болгарія (19 860)», – йдеться в повідомленні Євростату.

Серед осіб, які отримати тимчасовий захист, найбільше українців. Аналогічний статус у країнах ЄС отримали також громадяни інших країн, у т.ч. 825 нігерійців у Португалії чи 205 росіян у Польщі.

У березні ЄС запровадив механізм тимчасового захисту для осіб, які втікають від повномасштабної війни в Україні. Він забезпечує негайний і колективний – тобто без розгляду індивідуальних заяв – захист вимушено переміщених осіб, які не можуть повернутися до країни походження.

Тимчасовий захист не дорівнює статусу біженця. Особам, на яких поширюється цей механізм, надається право на проживання впродовж одного року на території цієї країни, доступ до ринку праці і житла, медична допомога і доступ до освіти для дітей. 

Кількість біженців, які повернулися в Україну за останній місяць, зросла на 24%: скільки їх

Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів