Як у Львові отримати компенсацію за поселення внутрішньо переміщених осіб

14:46 11 квітня 2022 р.

Фото до новини

Внутрішньо переміщені особи, що проживають у жилому приміщенні, повинні отримати статус внутрішньо переміщеної особи, - довідку з управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Покрокову інструкцію подала Львівська міська рада, пише Dailylviv.com

Що потрібно зробити власнику помешкання, яке він безоплатно надає для  розміщення внутрішньо переміщених осіб:

Крок 1

Власник житлового приміщення вносить відомості про житло, яке доступне для розміщення внутрішньо переміщених осіб, на веб-ресурсі «Прихисток». Допомогти власнику внести ці дані можуть фахівці ЦНАП у бідь-якому з підрозділів, за умови наявності у громадян електронної пошти.

Крок 2

Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати відповідну заяву. Це можна зробити онлайн через форму  Електронне звернення – електронна адреса agu@lvivcity.gov.ua (заява повинна бути підписана електронним цифровим підписом) або через будь-який підрозділ ЦНАП згідно попереднього запису, який необхідно здійснити за посиланням («подати документи» - «послуги Львівської міської ради, інші»).

Перелік необхідних документів:

  1. Заява на ім’я голови відповідної районної адміністрації за місцем розташування житла;
  2. Копії паспортів, які посвідчують особу кожної з розміщених осіб (завірені особисто власником паспортного документа);
  3. Документи, які посвідчують право власності на житло.

Термін надання послуги – 5 робочих днів.

Крок 3

Щомісячно, власник житла не пізніше 5-ти днів від дня закінчення звітного місяця, подає заяву, у якій зазначає кількість днів та кількість осіб, які проживали.

Крок 4

Відповідні виконавчі органи Львівської міської ради проводять перевірку наведених у заяві власника житла даних. Підставою для відмови у виплаті компенсації є невідповідність осіб, поданих у заяві, кількості розміщених осіб, даним, зазначеним у заяві.

Крок 5

Компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Слід врахувати!

1. Внутрішньо переміщені особи, що проживають у жилому приміщенні, повинні отримати статус внутрішньо переміщеної особи. Підтвердженням статусу є довідка, яка видана управлінням соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради (згідно з Постановою КМ № 269 від 13.03.2022).

2. Мешканці, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб, зможуть отримати близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу для компенсації комунальних витрат. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, впродовж яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи, від дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному житловому приміщенні.

3. Також власнику житла необхідно у день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості, подати заяву про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Ці заяви також можна подати онлайн через форму  Електронне звернення електронна адреса agu@lvivcity.gov.ua (заява повинна бути підписана електронним цифровим підписом) або ж через будь-який підрозділ ЦНАП згідно попереднього запису, який необхідно здійснити за посиланням («подати документи» - «послуги Львівської міської ради, інші»).

450 грн за кожного переселенця: який механізм реєстрації переміщених людей

Отримати до 20 числа по 450 грн за кожну прийняту особу, - роз'яснення від начальника ЛОВА

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

На Львівщині ООН дасть кожній ВПО по $80

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів