На митниці затримали партію плитоносок, бронежилетів і шоломів на 10 млн грн

23:32 3 вересня 2022 р.

Фото до новини

Координаційно-моніторингова митниця виявила схему незаконного ввезення на територію України гуманітарної допомоги на суму понад 10 млн грн.

Про це інформує Державна митна служба України, пише Dailylviv.com.

Як повідомляють, під час перевірки законності ввезення з Республіки Польща до України партії плитоносок, бронежилетів та шоломів для однієї з військових частин, вартістю понад 10 млн грн, у працівників Координаційно-моніторингової митниці виникли сумніви щодо автентичності Сертифікату кінцевого споживача, який нібито виданий військовою частиною на отримання вищезазначених товарів гуманітарної допомоги.

Під час перевірки встановлено, що військова частина сертифікат не видавала, амуніцію не отримувала. Тож документи, які були підставою для визнання вказаних товарів гуманітарною допомогою, були підроблені або одержані незаконним шляхом.

Тобто правопорушники ввозили військову амуніцію, як гуманітарну допомогу нібито для потреб армії без сплати митних платежів, а потім розпоряджалися нею на власний розсуд.

На підставі проведеної митницею перевірки щодо декларанта і керівника підприємства складено протоколи про порушення митних правил за статтями 483 та 485 Митного кодексу України на загальну суму понад 10 млн грн.

На Львівщині митники зупинили фуру з гранатами, які завозили як гуманітарну допомогу

На Львівській митниці конфіскували сотні автомобілів, які ввозили під прикриттям гуманітарної допомоги

Ув'язнений у Львові продав військову амуніцію, якої не існувало

Шахрай зі Львівщини привласнював кошти за військову амуніцію, якої не мав

На Львівщині продавали військову амуніцію з гуманітарки

У Львові вкрали бронежилети на півмільйона гривень (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів