Львів отримав німецькі костюми біологічного та хімічного захисту (відео)

16:11 12 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Громадська організація «Єдність і Розвиток», за підтримки німецьких партнерів LeaveNoOneBehind Ukraine Info Hub, передала Львову сучасні захисні костюми. Їх отримають медики, рятувальники, а також комунальники, адже саме вони у критичних ситуаціях найпершими рятуватимуть людей. Загальна вартість цих костюмів – 30 тисяч євро.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Це костюми німецького виробництва, які, за потреби, будуть захищати від хімічної чи біологічної атаки ворога. Завдяки нашим німецьким партнерам LeaveNoOneBehind Ukraine Info Hub, нам вдалося залучити цю підтримку і привезти тисячу таких костюмів. Дай Боже, щоб вони не знадобилися, але краще бути готовими.

Це вже не перша наша допомога для Львова. Раніше ми привозили медичну допомогу в Перше медичне об’єднання. Хоч ми і намагаємося максимально концентрувати свої зусилля на Дніпропетровщині як в гуманітарній, так і військовій сферах, але, звісно, ми не забуваємо про Львів та Львівщину. Бо Львів є нашим міцним тилом», - зазначив Михайло Поперечнюк, керівник громадської організації «Єдність і Розвиток».  

Це одноразові костюми третього рівня захисту від радіації, хімічної та біологічної загрози, тож у них можна проводити відповідні роботи у зараженій місцевості.

«Ці костюми будуть поділені між службами, які будуть виїжджати на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Саме ці костюми використовуються, в основному, для ліквідації наслідків зараження місцевості ядерними, хімічними чи радіаційними збудниками», - додав Микола Грицайчук, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони. 

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росії, львівські рятувальники спільно з мерією Львова проводять навчання про безпеку в умовах війни. Це домедична допомога, протипожежна і протимінна безпека, дії під час ядерної, хімічної чи біологічної атаки тощо. До цих навчань вдалось залучити вже кілька тисяч людей.

Головне – залишатись у приміщенні або терміново у нього зайти: МОЗ дало рекомендації у разі ядерної аварії

Після прильоту кожної ракети на Львівщині досліджують воду, атмосферне повітря, радіаційний фон

Чим може відповісти Україна на запуск росією ракети з ядерним зарядом

Про виникнення хімічної загрози на Львівщині першими повідомлять сирени



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів