Про виникнення хімічної загрози на Львівщині першими повідомлять сирени

14:30 12 травня 2022 р.

Фото до новини

Хімічна зброя – це ще один різновид озброєння, яке можуть застосовувати окупанти під час війни. Це означає, що в атмосферу на тій чи іншій території потрапляють речовини, що становлять небезпеку для людей та всього довкілля.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Першими про виникнення хімічної загрози сповістить система оповіщення, а саме електричні сирени, що розташовані на теренах області.

«Якщо ми будемо точно знати про застосування противником хімічної зброї, то увімкнемо сигнал «Увага: загроза хімічного забруднення». В такому випадку людина повинна піти в укриття. Для цього потрібно запастися засобами індивідуального захисту, наприклад респіратором, продуктами харчування та водою», - розповів начальник відділу зв’язку, оповіщення, інформаційного забезпечення департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Олег Хомич.

Для більшості територій найімовірнішими можуть бути загрози обмовлені хлором, аміаком та виробничими сполуками.

Ознаками отруєння хлором є наступне: різкий біль у грудях, різь в очах, сльозотеча, задишка, сухий кашель, блювання, порушення координації рухів та поява бульбашок на шкірі.

Ознаками отруєння аміаком є почастішання серцебиття і пульсу, збудження, можливі судоми, ядуха, різь в очах, сльозотеча, нежить, кашель, почервоніння і свербіж шкіри.

Більш детально про те, як треба діяти населенню у разі виникнення хімічного забруднення, а також про основи першої медичної допомоги читайте за посиланням.

Нагадаємо, що існує Конвенція про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення. Разом з іншими 165 підписантами, її ратифікувала також росія.

Використання хімічної зброї ворогом: у ЛОВА пояснили як діяти

Російські військові вищих чинів уже отримують антидоти проти хімічних отруєнь

НАТО застерігає Росію від застосування хімзброї в Україні

НАТО надасть Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз

Дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром: російські війська використали в Маріуполі отруйну речовину

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів