Козицький запропонував організувати митно-прикордонний контроль на незбудованому ПП Мальховичі – Нижанковичі

12:31 7 вересня 2022 р.

Фото до новини

Начальник ЛОВА Максим Козицький запропонував розглянути можливість організації митного та прикордонного контролю на майбутньому, ще незбудованому, пункті пропуску «Мальховичі – Нижанковичі» .

Про це начальник Львівської ОВА Максим Козицький сказав учора під час онлайн-зустріч з пані воєводою Підкарпатським (Республіка Польща) Евою Леніарт, пише Dailylviv.com

Очільник області висловив пропозицію розглянути можливість організації митного та прикордонного контролю на майбутньому, ще незбудованому, пункті пропуску «Мальховичі – Нижанковичі» для пустих вантажівок і цистерн, які прямують до ЄС (лише на виїзд з України). Воєвода зазначила, що це питання обговорить з Прем’єр-міністром Польщі.

Зі свого боку Ева Леніарт зазначила, щоб зменшити черги на пунктах пропуску, українській стороні варто розглянути можливість пропуску вантажівок з товарами, які не потребують фітосанітарного та ветеринарного контролю окремою смугою. 

Максим Козицький також висловив прохання при можливості збільшити чисельність спеціалістів з польської сторони для пришвидшення фітосанітарного та ветеринарного контролю.

Сторони акцентували, що модернізація кордону – це робота не одного дня, і скоординовано працюватимуть задля зменшення черг. 

Протест водіїв на кордоні: розпочалися урядові консультації

Катастрофа на українсько-польському кордоні: заступник міністра назвав причини і рішення

На Львівщині готуються прийняти 100 тисяч нових переселенців: де поселять

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів