Ірина Фаріон, у якої зять і колишній чоловік на фронті, звинуватила міністра і ректора Політехніки у роботі на Путіна

12:29 23 листопада 2023 р.

Фото до новини

Мовознавиця нагадала, що її монографія "Мовна норма", "поряд з гранатою і українською зброєю, на світлині диких варварів московитів визнана за найнебезпечнішу зброю для Московії".

Про це Ірина Фаріон сказала у своєму відео на YouTube, пише DailyLviv.com.

Так Ірина Фаріон відповіла на звинувачення міністра освіти і науки Оксена Лісового в тому, що вона, мовляв, не поважає військовихНагадаємо, в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою" Ірина Фаріон критикувала тих військовиків, які спілкуються російською мовою. 

"Це я не маю поваги до свого зятя?

Це я не маю поваги до чотирьох батальйонів Всеукраїнського об'єднання "Свобода", моїх побратимів на війні?

Це я не маю поваги до тих, воїнів, з якими я на щоденному контакті, і фінансово, і ідейно?" - риторично запитала Ірина Фаріон міністра.

Вона наголосила, що її колишній чоловік також - на фронті.

"Усі мої побратими - там, і навіть мій колишній чоловік - там", - зазначає Фаріон.

Мовознавиця запропонувала міністру послухати кілька відео від воїнів, в тому числі видатного актора пана Кащука, які надихаються тим, що слухають її відео, читають її праці, просять її книжок.

"А ви знаєте, що моя "Мовна норма", поряд з гранатою і поряд з українською зброєю, на світлині диких варварів московитів визнана за найнебезпечнішу зброю для Московії? Моя монографія "Мовна норма".

Якщо ми хочемо реально виграти у цій війні, ми маємо виграти в запіллі, в тилу. А ви в тилу підтримали більшовиків, неомарксистів. Ви в тилу підтримали студентів, які прийшли з матюковими гаслами проти Ірини Фаріон", - наголосила мовознавиця Ірина Фаріон.

Вона також нагадала, що її телепрограми "Ген українців" входять в курс української мови й риторики як обов'язкові. 

Своє звільнення з Львівської політехніки Ірина Фаріон називає феесбешною провокацією, яку вчинив Юрій Бобало разом з певними силами всередині України.

"Вам аплодує ворог. Ви зробили те, чого дуже хотів Путін — звільнити Ірину Фаріон. І я впевнена, що це феесбешна провокація з певними силами всередині України. Ви підтримали ворога... Все це призвело до страшної війни. Це призводить до того, що в нас в тилу перемагають 17-літні більшовики. Ви стали на бік Путіна", - наголосила Ірина Фаріон.

Як стало відомо DailyLviv.com з конфіденційних джерел, зять Ірини Фаріон Василь воює артилеристом на передовій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів