Ірина Фаріон отримала документ про своє звільнення (відео)

09:57 22 листопада 2023 р.

Фото до новини

Професорка Львівської політехніки нагадала про свої основні вимоги — відставку міністра-плагіятора Оксена Лісового та ректора політехніки Юрія Бобала.


Про це професорка, мовознавиця Ірина Фаріон повідомила на своєму телеграмканалі, пише DailyLviv.com.

"Шановне панство! Довгожданий документ про своє незаконне звільнення отримала.

Основні вимоги — відставка міністра-плагіятора Лісового та його підопічного ректора Політехніки Бобала.

Попереду праця в юридичній площині. Зло не має права перемагати.

Дякую за підтримку. У День Революції Гідности отримати таку "подяку" від рабів — то таки велика індивідуальна заслуга. До перемоги", - написала Ірина Фаріон.

Читайте також: Для Ірини Фаріон зібрали майже 54 тисячі гривень

Нагадаємо, 15 листопада на сайті Національного університету, де працює професорка Ірина Фаріон, розмістили наказ про її звільнення, який з  мовностилістичними помилками підписали ректор, п'ять проректорів, начальник відділу кадрів і головний бухгалтер.

Приводом для звільнення науковиці стала її критика російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади, яка створена на базі добровольчого формування "Азов". Критика військових за російську мову з вуст Ірини Фаріон пролунала 5 листопада в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою".

Львівська політехніка 7 листопада заявила, що не відповідає за висловлювання працівників та студентів поза університетом. Цей офіційний коментар Національного університету «Львівська політехніка» досі розміщений на її сайті.

Натомість колектив катедри української мови Львівської політехніки підтримав професорку Ірину Фаріон.

Зі свого боку Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звинуватив професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон у розголошенні конфіденційної інформації і персональних даних. Так він відреагував на те, що екснардепка оприлюднила дані про кримського студента, який написав їй листа-підтримку і за це студента з Криму Максима Глєбова нібито затримала ФСБ рф.

Читайте також: Розмовляй українською або мовчи: доцент Львівської політехніки, десантник 80 бригади розповів про військове правило

Згодом група молодих людей, який називали студентами політехніки, вийшла на мітинг до вишу з вимогою звільнити професорку з роботи. Як з'ясовано пізніше, страйкарями були представники профспілки лівого спрямування «Пряма дія» та ГО «Українські студенти за свободу».

20 листопада на мітинг-підтримку вийшли прихильники Ірини Фаріон.

У відповідь на звільнення Ірина Фаріон заявила, що подасть до суду на наказ ректора. 

Читайте також: Війну в Україну привели в основному російськомовні громадяни. Десантник Соколов уперше підтримав Фаріон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів