Фаріон заявила, що подасть до суду на наказ про звільнення без підписів

23:08 15 листопада 2023 р.

Фото до новини

Професорка Ірина Фаріон подякувала кожному своєму студентові і колективу катедри, в якому вона пропрацювала понад 30 років.

Про це написала Ірина Фаріон у соціальній мережі, інформує DailyLviv.com.

"Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Які ж дуже маленькі стали враз ті, що працюють у великих стінах Політехніки, яку освятили свого часу життям своїм Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька і Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький.

Дякую кожному своєму студентові за радість, розкіш і глибину спілкування. Дякую колективові катедри, що ми понад 30 років були спільною душею. Дякую "Просвіті" - легендарній Просвіті на чолі з Христиною Бурштинською, що перша приймала на себе удари через мене...

Дякую творцеві нашої катедри Геннадію Леонідовичу Вознюку, що Ви створили цей колектив і вливали у нас високу місію не лише вчити, а формувати національно пресвітлу молодь. 

Дякую, Зоряно, Оксано, Оксано, Ірино, Галю, Мирославо, Володимире, Ярославе, Галю, Ірино.....Хай у вас все буде так натхненно, як ми завжди працювали.

До перемоги, панове! Все тільки розпочинається, бо кожен фініш - це по суті старт. Готую позов до суду".

Нагадаємо, що причиною такої адміністративної реакції стала критика військових за російську мову з вуст Ірини Фаріон, яка пролунала 5 листопада в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою".

Спочатку Львівська політехніка 7 листопада заявила, що не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом, а колектив катедри української мови Львівської політехніки підтримав професорку Ірину Фаріон.

Але 13 листопада "у справі Фаріон" почала працювати робоча група, до складу якої ввійшли представники комісії з етики та академічної доброчесності вченої ради Львівської політехніки. Ця група обіцяда оприлюднити результати висновки 23 листопада. Проте вже сьогодні, 14 листопада, з'явився наказ ректора НУ "Львівська політехніка" Юрія Бобала про звільнення з роботи Ірини Фаріон.

А СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон. Про це до СБУ клопотав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен) Дмитро Лубінець. Буцімто Фаріон виказала російським спецслужбам персональні дані студента з Криму, який підтримав її мовну позицію в електронному листі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів