Професорка Ірина Фаріон злукавила, що не знала, звідки студент Максим Глєбов

18:40 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

Мовознавиця заявила, що у такий спосіб ширять чергову провокацію проти неї, начебто через Фаріон "затримано якогось студента".

DailyLviv.com повідомляв про те, що через оприлюднення Іриною Фаріон листа-підтримки з Криму щодо обов'язкого використання військовослужбовцями української мови окупаційна влада півострова затримала студента-філолога Максима Глєбова. 

На публікацію тексту листа-підтримки Іриною Фаріон гостро відреагували, зокрема, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і постійна представниця Президента України у Криму Таміла Ташева.

Лубінець повідомив, що звернувся в СБУ щодо розголошення професоркою Фаріон персональних даних Максима Глєбова. 

Сьогодні Ірина Фаріон написала у ТК: "Бачу, що ширять чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове. Не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди. Але я знаю, що тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни. Борітеся - поборете".

Досі не є зрозуміло, чи Максим Глєбов справді навчається на першому курсі української філології універистету в Криму. Раніше писали, що українська філологія щезла з університету в окупованому Росією Криму.  Що ж до Ірини Фаріон, то вона, судячи зі скриншотів, поданих нижче, добре розуміла, звідки і про що їй пишуть на приватну електронну скриньку, а не на публічну сторінку у соціальній мережі.

У блозі "Української правди" Ірина Фаріон пояснила цей випадок так:"Всі повідомлення, які надходять мені на е-пошту (саме там я його отримала), і в яких дописувачі НЕ зазначають, аби їх публічно не висвітлювати, я публікую в себе на ТГ-каналі з єдиною метою: ми маємо ПУБЛІЧНО і максимально ГОЛОСНО заявляти про нашу україноцентричну позицію, а не ховатися по кухнях, як це вже було в часи імперії зла ссср. Особливо важливо це тепер, коли почалася безпрецедентна атака на українську мову і нехтування мовним законодавством в освітній та військовій царинах. Ми вже проходили з вами етап української мови "для хатнього вжитку". Тому нам сьогодні вкрай потрібно максимально ширити наші націєцентричні погляди в супротиві до подальшого панування московського язика і культури в Україні, а також в украй загрозливий період внесення неприпустимих змін до закону про національні меншини. Тобто Ваша підтримка, надіслана мені на е-пошту, це насправді підтримка української України, а не персонально Фаріон".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів