Омбудсмен Лубінець поскаржився на Фаріон у СБУ

15:29 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звинувачує професорку Львівської політехніки у розголошення конфіденційної інформації і персональних даних.

Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав у ФБ, інформує DailyLviv.com.

"Персональні дані в умовах війни — не абстракція, а захист життя і свободи! - йдеться у дописі Лубінця. - 8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. А вже сьогодні стало відомо, що юнаком «займається» окупаційний «Центр боротьби з екстремізмом» російського Міністра внутрішніх справ.

Народний депутат ВРУ 7 скликання і мала б знати про важливість захисту персональних даних. Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента. До того ж не є таємницею факт тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це також повідомляють і правозахисники, і медіа. 

Однак це не спинило Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані хлопця. А це може мати й вже має (!) наслідки. Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена  загроза особистої безпеки та життя студента. 

Втім, вона, з одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний! 

Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку. Ніхто не повинен нехтувати безпекою інших громадян!"

Читайте також: Ірина Фаріон сказала про мову майже як Леся Українка, але не в ту годину і не тими словами

Колектив катедри української мови Львівської політехніки підтримав професорку Ірину Фаріон

У Львівській політехніці прокоментували резонансну заяву Ірини Фаріон про мову військових

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів