Війну в Україну привели в основному російськомовні громадяни. Десантник Соколов уперше підтримав Фаріон

14:20 9 листопада 2023 р.

Фото до новини

Десантник Андрій Соколов, який з перших днів війни добровольцем пішов на передову, вважає, що війну в Україну привели в основному російськомовні громадяни своєю мовою і своїми політичними поглядами, обираючи у російськомовних регіонах регіоналів і комуністів.

Про це він написав у пості на Facebook, повідомляє DailyLviv.com.

Так він відреагував на дискусію з елементами образ, цькування, провокацій, яка вибухнула у ЗМІ і соцмережах, після епатажної заяви викладачки Національного університету "Львівська політехніка" Ірини Фаріон про загрозливо-небезпечне для майбутнього України користування російською мовою в армії.

"Ніколи не підтримую Фаріон як політика, бо у рік коли я написав заяву в Українську Гельсінську спілку, вона була комсомольською активісткою та писала заяву на вступ у КПСС. Для мене, це неприйнятний світоглядний бар'єр.

Також не є прихильником її манери спілкування.

Але останні її вислови щодо української мови у війську і характеристика російськомовним, є повністю правильною позицією, яку цілком підтримую.

І мені байдуже мотиви військових, які нехтують українською мовою, бо вони нехтують українським народом, мною, нашою культурою і нашим прийдешнім.

Воювати проти раші - це добра страва, але вона не розв'язує головне питання, питання - яке буде наше майбутнє.

Читайте також: Ірина Фаріон сказала про мову майже як Леся Українка, але не в ту годину і не тими словами

Воювати проти раші, це не героїзм, це громадянський обов'язок і особливо тих, хто привів цю війну у наш дім. А привели таки в основному російськомовні громадяни своєю мовою і своїми політичними поглядами, обираючи у російськомовних регіонах регіоналів і комуністів.

Я не бачу сенсу в існуванні України, як проєкт росії номер два, України аристовичів, гордонів, берєзавцов і іже з ними.

Насправді роздувають конфлікт не проти Фаріон, а проти її цілком слушних претензій. Вхопилися за можливість у черговий раз плюнути на українську мову.

Кому не подобається моя позиція, то не тримаю у друзях - скатертиною на телеканал "Дом".

Читайте також: У Львівській політехніці прокоментували резонансну заяву Ірини Фаріон про мову військових

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів