Прихильники Ірини Фаріон вийшли на мітинг-підтримку (доповнюємо)

13:49 20 листопада 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 20 листопада, біля Львівської політехніки зібрався мітинг на підтримку професорки Ірини Фаріон.

У Львові на вулиці Степана Бандери спочатку біля головного корпусу НУ «Львівська політехніка» зібралися люди. Про це повідомляють ЗМІ, пише DailyLviv.com.

Спочатку прийшло близько 30 осіб з державним прапором.

Водночас біля першого корпусу «Львівської політехніки» зібралося близько 200 людей, які не згідні зі звільненням професорки.

Читайте також: Ірина Фаріон змагатиме за відставку ректора Львівської політехніки і міністра освіти

Підтримати професорку-мовознавицю, зокрема, прийшли працівники кафедри української мови та літератури НУ "Львівська політехніка".

На події також є й противники висловлювань та дій науковиці. Студенти НУ "Львівська політехніка" заявляють, що не хочуть, аби вона далі продовжувала викладати.

Читайте також на цю тему: Для Ірини Фаріон зібрали майже 54 тисячі гривень

Також Ірину Фаріон обстоюють львів'яни, які колись навчалися у політехніці, та прихильники її діяльності. Учасники мітингу прийшли з плакатами "Мова — це зброя" та "Підтримую Ірину Фаріон".

Мітинг біля Львівської політехніки, 20 листопада 2023 року

На підтримку Ірини Фаріон виступили її однопартійці з ВО "Свобода", зокрема, викладач Львівської політехніки та депутат Львівської облради Йосиф Ситник.

У підсумку акції її організатори зачитали звернення до керівництва Львівської політехніки з вимогою відновити Ірину Фаріон на роботі, також вимагали виконати наказ університету про створення тимчасової робочої комісії для неупередженого розслідування ситуації та публічно оприлюднити її висновки, в іншому разі погрожували висловленням недовіри ректору вишу Юрію Бобалу.

Організатори акції також вимагали розслідувати ймовірне втручання в роботу університету міністра освіти й науки Оксена Лісового та уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця та звернулися до Верховної Ради з вимогою -  звільнити їх з посад.

Окремим пунктом у резолюції мітингу прозвучало звернення до правоохоронців з вимогою розслідувати діяльність профспілки студентів лівого спрямування «Пряма дія» та ГО «Українські студенти за свободу», які напередодні організували студентську акцію проти Ірини Фаріон.

Нагадаємо, у вихідні у соціальних мережах було поширено інформацію про акцію підтримки звільненої зі Львівської політехніки професорки Ірини Фаріон.

Читайте на цю тему: Емоції і маніпуляції. Дещо про чергове збурення громадської думки довкола професорки Ірини Фаріон

Як писав DailyLviv.com15 листопада з'явилося фото наказу про звільнення Ірини Фаріон. Очільник МОН тоді підтвердив, що наказ підписаний ректором. 

Фаріон заявила, що готує позов до суду через звільнення.

Раніше СБУ відкрила кримінальну справу за чотирма статтями через висловлювання Фаріон щодо вживання державної мови у ЗСУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів