Готують масований ракетний удар з Білорусі

22:31 15 серпня 2022 р.

Фото до новини

З часу останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети.

Ситуацію проаналізував моніторинговий телеграм-канал «Беларускі Гаюн», пише Dailylviv.com і подає повний текст цієї публікації.

"11 серпня о 00:42 «Беларускі Гаюн» повідомив про те, що в районі аеродрому «Зябровка» видно спалахи і чути вибухи. Згодом завдяки білорусам і супутниковим знімкам компанії Maxar з'ясувалося, що тієї ночі було знищено танк Т-72. Більше того, за нашою інформацією є загиблі.

Завдяки знімкам з космосу наша команда змогла не лише ідентифікувати місце вибуху, але й скласти актуальний і повний огляд усієї техніки й об'єктів, що зараз розміщені у Зябровці.

На аеродромі є від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф», 3 - РЛС «КАСТА-2Е2» та «48Я6 Підліт», 2 - ЗРПК «Панцир».

Розташований склад боєприпасів з як мінімум 15-60 ракетами для ЗРК С-300/400.

Підтверджено, що літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту «Гомель», звідки їх везуть до Зябровки.

Аналіз обстановки на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу території України не просто зберігається, а подібно на те, що йде підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями. Про це говорить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні зробив кадрові перестановки у військовому блоці й оборонній галузі. Про це повідомлено на його сайті. Полковника Сергія Фролова призначено начальником Головного штабу - першим заступником командувача Військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Збройних Сил.

Генерала-майора Геннадія Козловського звільнено з посади начальника ракетних військ і артилерії Збройних Сил - начальника управління ракетних військ і артилерії Генерального штабу та звільнено з військової служби в запас за віком з правом носіння військової форми одягу і знаків відмінності. На його місце призначено полковника Руслана Чехова.

Лукашенко також звільнив генерал-майора Ігоря Демиденка з посади першого заступника голови Державного військово-промислового комітету. Ігоря Демиденка відряджено до Міністерства оборони та звільнено з військової служби в запас за віком з правом носіння військової форми одягу та знаків відмінності.

Білорусь взяла під приціл столиці ухвалення рішень, - Лукашенко

У Генштабі ЗСУ повідомили, куди білорусь може перекинути свої техніку і озброєння

Авіаційна активність російських військових у Білорусі зросла

Прибули пілоти з рф: на 5 аеродромах Білорусі почалися тренування з десантування

Білорусь тримає ЗСУ в напрузі: біля кордонів зосереджено піхоту, танки, БМП

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів