Прибули пілоти з рф: на 5 аеродромах Білорусі почалися тренування з десантування

22:16 8 липня 2022 р.

Фото до новини

У Білорусі спостерігається посилення авіатренувань відразу на 5 аеродромах, прибули пілоти з РФ і почалися тренування з десантування.

Про це інформує телеграмканал "Беларускі Гаюн", пише Dailylviv.com.

7 липня стало відомо про чергове продовження навчань на білоруських полігонах щонайменше до 16 липня. Однак останнім часом моніторингова група «Беларускі Гаюн» фіксує випадки тренувань і поза спеціально відведеними місцями.

Так 5-6 липня біля села Забозьє (Єльський район, Гомельська область) проходили тренування зі стрільби з підствольного гранатомета, імовірно ДП-25 «Костер». 7 липня помічено навчання, що супроводжувалися звуками вибухів, біля р.Сож у Черикові (Могилівська область). Окремо варто сказати про помітне збільшення кількості тренувань на військових аеродромах у Барановичах, Мачулищах, Ліді, Лунинці та Бобруйску.

У Барановичах пілоти винищувачів тренують: зльоти з бойовим оснащенням, різкий старт та швидкий набір висоти. Починаючи з 16 червня на аеродром періодично відбувається тренувальна висадка десанту з вертольота Мі-8 ВПС РБ. Зазвичай такі тренування проходять кілька разів на рік, але за три тижні вже перевищено їхню річну норму.

Крім того, до Барановичів прибули близько 20 пілотів із РФ. Вони приїхали до міста вранці 7 липня звичайним поїздом Москва-Брест. Більше того, це не перше повідомлення, що російські військові знову почали приїжджати до Білорусі звичайними пасажирськими поїздами. Спостерігається певна кореляція приїзду російських військових зі збільшенням кількості авіатренувань.

До нетипових навчань варто зарахувати і часту висадку десанту в Мачулищах (близько А.Г. Гатове). Сьогодні вранці вперше було проведено навчання з висадки десанту в Єльському районі, між Єльськом та д. Движки. Висадка проходила у найвищій точці місцевості, у 3-4 підходи по 9 осіб. Також, як і в Барановичах, десантувалися з вертольота Мі-8 ВПС РБ, який згодом відлетів у бік Мозиря.

Відновлення тренувальних польотів фіксується також у Лунінці та Ліді, в останньому місті помічені вкрай низькі, прямо над дахами будинків, польоти літака Л-39, на якому зазвичай тренують новачків. Говорячи про Бобруйск, то там із 6 липня двічі пройшли тренування з висадки десанту над аеродромом.

У Білорусі на військовому аеродромі побільшало ЗРК С-400, БМП і танків

У Генштабі ЗСУ повідомили, куди білорусь може перекинути свої техніку і озброєння

Білоруси риють окопи біля кордонів з Україною, Польщею та Литвою. Розташування

Уночі до Білорусі привезли ракети для ЗРК С-400

З білорусі у бік України один за одним злетіли винищувачі

Білорусь закрила повітряний простір на півдні до 8 липня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів