Російський військовий літак міг привезти до Білорусі нову партію ракет для ЗРК С-300/400

23:18 5 серпня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 5 серпня, близько 20:26 у Гомелі приземлився важкий військово-транспортний літак Іл-76 ВКС РФ з реєстраційним номером RA-76604, який прилетів з Пскова (РФ).

Після чого, за 1,5 години, неподалік аеропорту Гомеля, в районі агромістечка Красне (Гомельський район), було спостережено два трали, які перевозили ракети для ЗРК С-300/400. Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн», пише Dailylviv.com.

Також моніторингова група «Беларускі Гаюн» підготувала повний огляд усієї відомої їй військової активності в Білорусі у липні 2022 року.

Упродовж місяця підрозділи ЗС РБ продовжували проводити планові тренування і навчання, виконувати завдання щодо прикриття кордону з Україною і проводити ротацію військ у прикордонні, йдется в огляді.

ЗС РФ продовжує використовувати військову інфраструктуру Білорусі, у тому числі для завдання ракетних ударів по Україні. За даними групи «Беларускі Гаюн», зараз війська РФ дислокуються на території 4 з 6 областей Білорусі. Окремий блок — авіаційна активність: зафіксовано приліт з Росії великої кількості транспортних літаків, а також літака далекого радіолокаційного виявлення і керування (ДРЛО) А-50

.Водночас, маючи ввесь масив інформації, «Беларускі Гаюн» робить висновок, що на сьогоднішній день передумови для вторгнення військ Лукашенка на територію України відсутні, як і немає передумов початку Росією повторної масштабної сухопутної операції з території Білорусі (як це було 24 лютого 2022 року).

В областях України, які межують з Білоруссю, оголосили повітряну тривогу

У Білорусі, за 20 км від українського кордону, розвантажують ешелон з російською військовою технікою

Білорусь взяла під приціл столиці ухвалення рішень, - Лукашенко

Білорусь тримає ЗСУ в напрузі: біля кордонів зосереджено піхоту, танки, БМП

На кордоні Україна-Білорусь ЗСУ мінують небезпечні напрямки та облаштовують інженерні загородження

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів