Беларускі Гаюн пояснив причину тривалої нічної тривоги у сусідніх з Білоруссю областях України

19:02 11 липня 2022 р.

Фото до новини

Нещодавно у областях, які межують із Білоруссю була довга повітряна тривога вночі. Коли до Білорусі повернувся командний центр А-50, стало зрозуміло, що як тільки цей літак підіймається, то по Україні із території Білорусі можуть бути удари.

Про це 24 каналу розповів засновник телеграм-каналу "Белорускі Гаюн" Антон Мотолько. Він також зазначив, що усі боялись, аби вчорашня ніч не була такою, пише Dailylviv.com.,

- Я не хочу нікого лякати, але і говорити про те, що усе буде добре, теж не можу. Ми бачимо, що в останні дні до білорусі активно прилітають російські вантажні літаки, – зазначає Мотолько.

За його словами, до квітня-травня 2022 року, це означало, що прибувають нові ракети для запуску. На жаль, завжди була така кореляція: прибуває транспортний літак із росії – з'являються нові ракети.

- За вчора та сьогодні, ми спостерігаємо прильоти російської вантажної авіації. Так само прилітає літак Ан-124, який дозволяє перевозити ракети типу "Точка-У", а потім переміщувати їх на тимчасово окуповані території", – зазначає Мотолько.

- На жаль, я боюсь, що у найближчі дні можуть бути запуски ракет, – каже Мотолько.

Також Антон Мотолько додає, що сьогодні з'явилась інформація про те, що додаткова ділянка повітряного простору стала закритою для польотів. Йдеться про ту територію, над якою вчора літав А-50, а також повітряний простір над Мінськом.

 - Варто все ж чекати, що найближчим часом будуть ракетні удари по Україні, адже у перехоплених радіоперемовинах дуже активно обговорювались цілі на території України", – каже білоруський громадський діяч.

За словами Мололька, на превеликий жаль, можна констатувати, що, як мінімум до 14 липня хороших новин чекати не варто.

На кордоні Україна-Білорусь ЗСУ мінують небезпечні напрямки та облаштовують інженерні загородження

У Білорусі на військовому аеродромі побільшало ЗРК С-400, БМП і танків

У Білорусі дозволили ходити в ліс на кордоні лише з двома областями України

Білорусь тримає ЗСУ в напрузі: біля кордонів зосереджено піхоту, танки, БМП

У прикордонних з Білоруссю районах трьох областей запроваджено додаткові заборони: що не можна

Білорусь взяла під приціл столиці ухвалення рішень, - Лукашенко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів