Ексголова штабу оборони Канади допомагатиме теробороні України

12:21 27 червня 2022 р.

Фото до новини

Світовий Конґрес Українців (СКУ) оголосив, що генерал у відставці Рік Хіллієр, колишній голова штабу оборони Канади, очолюватиме нову Стратегічну консультативну раду в рамках кампанії СКУ #UniteWithUkraine.

Стратегічна консультативна рада, сформована з колишніх генералів і експертів з оборони з усього світу з потужним військовим досвідом,  консультуватиме та підтримуватиме захисників України через ініціативу  «Unite With Ukraine». Про це повідомив Світовий конгрес українців, пише Dailylviv.com.

«Чоловіки та жінки, які сьогодні захищають Батьківщину, -  це справжні сини та доньки України», – сказав генерал Хіллієр. «До вторгнення росії в Україну вони були лікарями, студентами, сантехніками, власниками магазинів. Сьогодні вони стоять на передовій разом з українськими військовими, захищаючи свої домівки та сім’ї. Для мене велика честь працювати зі Світовим Конґресом Українців, щоб допомогти їм зі стратегією та надавати консультації».

«Українці продемонстрували світові свою рішучість та витримку, але їм потрібна наша підтримка, щоб досягти успіху проти жорстокого російського загарбника, який прагне знищити український народ і усталений міжнародний порядок, – сказав Павло  Ґрод, президент Світового Конґресу Українців - Для нас велика честь, що генерал Рік Хіллієр очолив нашу Стратегічну консультативну раду «Unite With Ukraine». Генерал відвідав з нами Україну і на власні очі побачив хоробрість українських військових, які захищають свої домівки та сім’ї. Його військовий досвід та експертність – це саме те, що нам потрібно, щоб допомогти українцям перемогти у цій війні».

Генерал Хіллієр нещодавно повернувся з тижневої місії до Києва та інших областей України, під час якої проводив від імені Світового Конґресу Українців зустрічі з військовими, представниками силових структур і високопосадовцями, включно з Офісом Президента. Перебуваючи в Україні, він детально ознайомився з критичною ситуацією та потребами у військовій допомозі для успішного протистояння у війні. Генерал Хіллієр підтримує кампанію #UniteWithUkraine, яка була започаткова одразу після початку вторгнення, щоб допомагати з постачаннями нелетальних засобів захисту для захисників України.

Формування Стратегічної консультативної ради припало на виснажливий етап війни. Хоча рішучість українського народу незламна, ситуація дуже складна. росія не знижує інтенсивність своєї жорстокої атаки на країну, а нещодавно Україна оприлюднила, що близько 20% країни потрапила під контроль росії.

Для перемоги у війні вкрай необхідно, щоб західні держави дотримувалися своїх обіцянок підтримувати Україну як фінансово, так і озброєнням. Разом з тим, генерал Хіллієр закликає всіх робити пожертви на www.unitewithukraine.com, щоб забезпечити українських захисників необхідним спорядженням. 

«Україна бореться за своє існування», – сказав генерал Хіллієр. «У світу є вибір; або ми допомагаємо Україні перемогти і витіснити росію зараз, або воювати з росією після того, як вона захопить Україну і почне вторгнення в інші держави. Ми вже бачили такий сценарій. А зараз маємо шанс не повторити його. Надайте Україні те, що їй необхідно, аби вистояти, інакше цей шанс буде втрачено».

Стратегічна консультативна рада  - це висококваліфікована команда з управління проектами з навиками та досвідом у сфері міжнародної дипломатії, оборони, закупівель, розвідки, логістики, комунікацій, права та фандрейзингу.

Ініціатива Світового Конґресу Українців #UniteWithUkraine є глобальною фандрейзинговою ініціативою, яка дає змогу будь-кому і будь-де надавати свою підтримку українському народу в його боротьбі за свободу, права людини та демократію. Зібрані кошти використовують для задоволення різноманітних потреб людей на передовій, зокрема в індивідуальних аптечках IFAK, бронежилетах і балістичних шоломах, окулярах нічного бачення, обладнанні для зв’язку, пальному тощо.

Українці з діаспори передали меру Києва бронежилети і шоломи

Канада надаватиме одноразову грошову допомогу біженцям з України

Робоча віза в Канаді для емігрантів з України не є перепусткою до раю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів