Легендарний канадський снайпер завтра перетне польсько-український кордон, щоб воювати з рф

19:37 8 березня 2022 р.

Фото до новини


Фото: PHOTO OLIVIER JEAN, LA PRESSE

Інтернаціональний легіон, який почав виконувати бойові завдання в Україні, скоро поповнить відомий канадський снайпер з позивним "Валі". Він вирушив до Польщі, щоб звідти приїхати в Україну і боротися з російськими окупантами.

Як повідомляє La Presse, у військового є величезний професійний досвід, пише Dailylviv.com.

Снайпер і колишній солдат канадських збройних сил Валі відправився в Україну, де планує воювати проти російського загарбника.

«Валі» - псевдонім колишнього снайпера з Королівського 22-го полку, який самостійно їздив до Іраку, щоб воювати проти збройного угруповання «Ісламська держава» у 2015 році, перетне кордон України цієї середи, щоб воювати з росіянами як боєць-доброволець.

«Ми запасаємосьусім необїідним для приготування коктейлів Молотова. Ми також купуємо аматорські дрони, щоб допомагати у стеженнях», – пояснює колишній солдат, з яким зв’язалися в Польщі у вівторок вранці, через кілька годин після того, як він дав журналістам довге інтерв’ю дорогою в аеропорт "Трюдо". З невеликою групою інших іноземних бійців, які прибули до Польщі останніми днями, він мав приєднатися до дюжини британських солдатів, які щойно висадилися з тих же причин.

40-річний хлопець, який став комп’ютерником після двох відряджень в Афганістан як снайпер в канадських збройних силах у період з 2009 до 2011 року, приєднається до постійно зростаючого контингенту іноземних бійців, відповідаючи на заклик Президента України.

Володимир Зеленський: «Всі іноземці, які бажають приєднатися до опору проти російських окупантів та захистити міжнародну безпеку, запрошуються українським урядом прибути на нашу територію, щоб вступити до лав наших територіальних військ».

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України в неділю створило Міжнародний український легіон територіальної оборони.

- Є кілька неформальних груп колишніх солдатів, які активізувалися з минулого тижня і починають відповідати на дзвінок, - сказав Валі. - Все говорить про те, що Канада, навіть якщо вона рекомендує своїм громадянам уникати будь-яких поїздок в Україну, не буде проти того, щоб канадські громадяни вступили до їхніх лав.

Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі заявила в неділю, що це був «індивідуальний вибір». «Дозвольте сказати дуже чітко: ми підтримуємо будь-яку форму допомоги Україні наразі», – сказала вона.

Валі не дочекався неділі, щоб зібрати валізи. Все сталося дуже швидко у п’ятницю, коли з ним зв’язався друг, який уже кілька місяців організовує нейтральні конвої гуманітарної допомоги, щоб привезти продукти на окупований Донбас.

"Він сказав мені, що їм потрібен снайпер. Це як пожежний, який чує дзвінок тривоги. Я мусив йти", - пояснив Валі.

Але на відміну від його офіційного відрядження в Афганістан і в Іракський Курдистан у 2015 році, цього разу для Валі все інакше. Він залишає дружину та дитину, яка наступного тижня святкуватиме свій перший день народження без нього.

«Я знаю, це просто жах. Але коли я бачу руйнування в Україні, я бачу свого сина, в небезпеці і який страждає. Коли я бачу зруйновану будівлю, я бачу людину, яка нею володіє. Я їду туди з гуманітарних міркувань», – пояснює він.

Його дружина, яка з міркувань безпеки попросила журналістів зберегти її особу в таємниці, неохоче погодилася відпустити свого коханого.

"Я знала, що якби я його не відпустила, то зламала би його. Це було би як ув'язнити його",- сказала дружина Валі.

«Я знала, що була з особливим хлопцем, коли познайомився з ним. Я завжди знала, що є ймовірність того, що він знову піде. Я повинна з цим жити», – зізнається вона, тримаючи малюка на руках.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів