Богдан Дубневич купив собі і депутатам шуфлі: у Солонківській ТГ немає сучасної комунальної техніки (відео)

22:47 10 січня 2022 р.

Фото до новини

На Миколая голова Солонківської ТГ Богдан Дубневич купив собі і депутатам шуфлі, аби чистити тротуари від снігу, і повідомив про це у соцмережі. Сьогодні адміністраторка групи "Платформа правди. Солонківська ОТГ" і депутатка місцевої ради Надія Баволяк повідомила, що ця ідея провалилася.

"Не подужав голова лопатою чистити тротуари від снігу. Учора трактором нашого комунального підприємства "Амарант" чистились тротуари біля дороги через  Наварійську у Солонці та в Малечковичах і Нагорянах. Чи почищені тротуари на вул.Стуса, до церкви на вул.Стрийській і на вул. Польовій, хто знає? Де ще чистили тротуари?" - запитала депутака Солонківської ради Надія Баволяк, пише Dailylviv.com.

Як зауважила вона, все потребує свого, і чищення тротуарів - відповідної техніки.

"Я - не про лопату: трактор одним колесом на проїжджій частині, іншим - на тротуарі зчистив частиночку, а інша засніжена зона з часом затопчеться і перетвориться у лід. Робимо висновки - нам потрібно дбати про пішоходів якісним чищенням тротуарів, нам потрібна відповідна техніка", - наголосила Надія Баволяк.

Ще два тижні тому голова Солонківської ТГ Богдан Дубневич повідомив про те, що подарував чотирьом депутатам шуфлі, аби вони ділом, а не словом працювали на громаду.

"Ще на Миколая нашим депутатам - критикантам від Голосу подарував шуфлі, щоб не словами, а діями помогли чистити вулиці. Вже дуже вони перед виборцями демонструють свою невдоволеність роботою сільради. Але це лише на словах вони такі «захисники інтересів громади», бо на ділі - це повний провал!

Своїм прикладом демонструю, як можна долучитися до прибирання снігу. Нагадую, що і собі купив шуфлю. Але досі очікую на таке відео від голосистих!" - написав Богдан Дубневич.

Голова ТГ також перелічив чотирьох депутатів, яким вручив чудо техніки 21 століття.

Як додала в коментарі Надія Баволяк, четверо депутатів ініціювали надання коштів на малу снігоприбиральну техніку, але голова заблокував і взявся за лопату.

"Вартість техніки - до 50 тис грн", - уточнила депутатка.

Нагадаємо, в лютому 2021 року, комунальне підприємство «Амарант» Солонківської сільської ради підписало чотири договори з ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське» на послуги з прибирання населених пунктів сільради від снігу вартістю майже 203 тис. грн.

Так, 16 та 12 лютого підписали дві угоди, на 56,25 та 48 тис. грн. Послуги з прибирання надаватиме трактор МТЗ-82 із відвалом та щітками. Вартість однієї години роботи трактора - 1500 грн. В обох звітах посилаються на складні погодні умови через сильні опади, хуртовину.

Перед тим, 9 лютого, комунальне підприємство опублікувало ще два звіти на прибирання. Однією з угод передбачено прибирання автомобілем МАЗ з відвалом та піскорозкидувачем по 1926 грн за годину роботи. Другу угоду не опубліковано, лише зазначено вартість однієї години роботи -1500 грн. Комунальне підприємство «Амарант» також закупило у фірми пісок – по 282 грн за тонну.

Раніше ТОВ «АПП «Львівське» належало Ярославу та Богдану Дубневичам, однак потім фірму переписали на своїх синів: Павла та Юрія Дубневичів. У 2020 році АМКУ оштрафував фірму за змову на торгах із закупівлі піскосуміші з ТОВ «Птахофабрика «Давидівська». Окрім штрафу загалом на 558 тис. грн, компанії три роки не зможуть отримувати замовлення на відкритих торгах.

Голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич замовив у фірми сина послуг на 600 тис грн

Дубневич розпочав ревізію землі у Солонківській ОТГ і назвав тих, хто роздерибанив 60 га

Солонківською ОТГ, куди входить 20 сіл, керуватиме Богдан Дубневич

Родина Дубневичів продає понад 3 гектари землі у Зубрі біля Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів