У Львові можна висадити іменне дерево: скільки це коштує

15:38 17 березня 2023 р.

Фото до новини

Усіх охочих долучитися до акції просять оформити заявку. А садівники Львова зроблять все, щоб процес вибору дерева, локації і сама посадка були комфортними.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як пояснила Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР, впродовж двох тижнів збиратимуть і опрацьовуватимуть заявки від мешканців, а висаджування дерев відбудеться у квітні-травні цього року.

Щоб взяти участь в акції, необхідно заповнити форму за посиланням. Охочих просять зголошуватися до кінця березня.

Як це працює?

1. Заповніть електронну форму. У заявці також можна вказати бажану локацію та/або вид дерева, але це – не обов'язково. 

2. Після опрацювання заявки з вами сконтактує садівник району чи парку для узгодження деталей (вибір місця, саджанця, дня посадки та інше).

3. Ви оплачуєте рахунок за саджанець, який вам виставляє обраний вами розсадник.

4. Далі – отримаєте запрошення на посадку дерева із вказаним часом висадки.

5. Проводити висадку будуть спеціалісти з догляду за озелененням відповідного району чи парку, під наглядом садівника і за вашою участю. Все необхідне для висадки буде на місці.

6. Садівник та міські служби здійснюватимуть нагляд за ростом дерева. Але ви можете періодично навідувати та поливати дерево, так воно розвиватиметься швидше і краще.

«Щоб ваше дерево виросло здоровим і жило довго, ми пропонуємо варіант з мінімальними ризиками. Для цього важливо обрати правильне місце, правильний саджанець, правильно його посадити і доглядати молоде дерево принаймні перші кілька років.

Ви разом із садівником Львова обираєте місце посадки та вид, оплачуєте саджанець. Місто висаджує саджанець за вашою участю в найближчий період посадки дерев, тобто зараз, навесні.

Важливо зазначити, що ми пропонуємо садити лише якісні сформовані саджанці з розсадників в місцях з найбільш сприятливими умовами, що мінімізує ризики неприживлення чи пошкодження дерева після висадки. Вартість такого саджанця переважно становить від 3,5 до 4,5 тис. грн», – повідомила Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР.

Акцію «Хочу посадити дерево!» започаткували у Львові у 2020 році.

Іменні клени-явори висадили у Львові на проспекті Свободи

На Львівщині за день висадили 200 тисяч дубів і сосен, - ЛОВА

Завтра у Львові висадять клепарівські черехи

У парку імені І. Франка пострижуть 100 кущів: мешканців запрошують на майстер-клас

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів