Лише у двох водоймах Львова не перевищує норми вміст забруднюючих речовин

13:15 12 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У семи водоймах на території нашого міста виявили перевищення понад п’ятьох показників концентрацій забруднюючих речовин.

«Результати хімічних аналізів води, проведених хімічною лабораторією КП «Адміністративно-технічне управління» впродовж другого кварталу 2016 року показали, що немає перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин лише у двох водоймах», – повідомили сьогодні, 12 липня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Зокрема, це такі водойми – став у Залізничному районі на вулиці Щирецькій,105 та став у парку «Снопківський» на вулиці Кримській (верхня водойма). Натомість у семи водоймах виявили перевищення понад п’ятьох показників концентрацій забруднюючих речовин. Це такі водойми: потік «Лисиницький» на вулиці Тракт-Глинянський, 150; став на вулиці Повітряній, 2; ставок на вулиці Стрийській, 15; річка Зубра в селі Зубра; став на вулиці Пекарській, 50; потік «Водяний» на вулиці Авіаційній, 7; потік «Скнилівок» в селі Скнилів.

Начальник хімічної лабораторії Ігор Гуменний зазначив: «Перевищення шкідливих речовин в літній період є в місцях, де відбуваються застійні процеси, викликані надмірною кількістю рослинності та зменшення доступу кисню. У забрудненні водних джерел має місце і людський фактор, зокрема миття автомобілів у водоймах, засмічення їх відходами, адже розкладання поліетилену та пластику мають згубний вплив».

Нагадаємо, хімічна лабораторія щоквартально перевіряє показники якості поверхневих вод 35 водойм у Львові, проводить аналізи на наявність таких забруднюючих речовин як залізо, аміак, нітрати, нітрити, фосфати, хлориди, сульфати, завислі речовини, жири, синтетичні поверхнево-активні речовини, легко окислювальна органіка та нафтопродукти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів